Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Sabıkalı İnsanlar Neden İşe Alınmazlar

ihsanemir61

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,983
1,215
113
yorumları hiç okumadım,
yaklaşık 20 ye yakın sadece kavga ile ilgili dosyam var
telefoncu dükkanım var
s***** milletin işini :)

bolder

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,618
1,317
113
Arkadaşlar selamünaleyküm öncelikle çevremde ben de dahil sabıkalı birçok insan var benim sabıkam işe girmeme pek engel bir durum değil ancak çevremdeki insanlardan bazıları zamanında belirli günahları işleyip hüküm giyip sonradan tövbe edip hatalarını anlayan insanlar ancak bu kişiler iş aradıkları zaman sabıkaları yüzünden iş bulamıyorlar şimdi bir çoğunuz diyecek ki yapmasalardı etmeselerdi biz mi dedik onlara suç işle diye gibisinden şeyler söyleyecek ancak hepimiz Zaman zaman öyle durumlar yaşıyoruz ki Bir anlık hata ile suç işleyip ömrümüzün bir kısmına bu hata mal oluyor merak ettiğim şey şu bu insanlar tövbe edip bu ülke sınırları içerisinde neden kolay kolay iş bulamayıp tekrardan suça teşvik ediliyor bir de bazı işyerleri var ki suçu yüz kızartıcı olmasa dahi kişiyi işe almıyor Coğrafya kadermidir? kedermi?
Uzaktan bir akrabamın Antalya'da fırını ve hosteli var . 1 ay önce orda 1 hafta tatil yaptık. O da özellikle cezasını çekmiş insanları işe alıyor yani kat görevlisi, fırında usta veya yardımcı hatta kasiyeri bile kadın hükümlü denetimli serbestlikten. Hostelde çalışan 2 kişiden 1 i hırsızlıktan diğeri dolandırıcılıktan hüküm giymiş kişilerdi.Hatta kendisi dedi bu insanlar alın yazısını yaşadı ve cezalarını çekti . Bu kişiler aç mı kalsın? İş bulamasa yine kötülük yapacak . Özellikle hükümlü alıyorum çünkü onlar hayata daha sıkı tutunup işine çevresine saygı duyar dedi ve öyle de olmuş işe aldığı kişilerden daha biri bile ters bir durum yapmamış.

Terörden ceza almış hariç herkesi işe alabilirim. Tecavüzcüsü katili vs. insan arındıysa gerisi önemli değil hal olur dedi. Yani adam insanları kazanmaya bakıyor özellikle de hükümlüleri. Bu insanları hiç ayırımıyor . Maaşlarını sigortalarını sosyal haklarını da veriyor. 2.3.4.5 sınıf insanlar bunlar diye ötelemiyor.

Çok iyi niyetli ve temiz bir patron gerçekten. Keşke tüm işverenler bu düşüncede olsa.

mamilla

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
1,020
213
63
Belki gerçekten suçu yok iftira atıldı

Pithrarion

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,976
1,044
113
Herkes hem engelli, hem de mahkum adayıdır. Ben genel de yargıyla yaklaşmak yerine güzel yolla yaklaşırım. Fakat suçu uyuşturucu, tecavüz ve hırsızlık oldugu zaman bu değişkenlik gösterir.

Dadas30

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,964
606
113
Arkadaşlar selamünaleyküm öncelikle çevremde ben de dahil sabıkalı birçok insan var benim sabıkam işe girmeme pek engel bir durum değil ancak çevremdeki insanlardan bazıları zamanında belirli günahları işleyip hüküm giyip sonradan tövbe edip hatalarını anlayan insanlar ancak bu kişiler iş aradıkları zaman sabıkaları yüzünden iş bulamıyorlar şimdi bir çoğunuz diyecek ki yapmasalardı etmeselerdi biz mi dedik onlara suç işle diye gibisinden şeyler söyleyecek ancak hepimiz Zaman zaman öyle durumlar yaşıyoruz ki Bir anlık hata ile suç işleyip ömrümüzün bir kısmına bu hata mal oluyor merak ettiğim şey şu bu insanlar tövbe edip bu ülke sınırları içerisinde neden kolay kolay iş bulamayıp tekrardan suça teşvik ediliyor bir de bazı işyerleri var ki suçu yüz kızartıcı olmasa dahi kişiyi işe almıyor Coğrafya kadermidir? kedermi?
Kardeşim sıkma canını her şeyin bir yolu var özelden yaz bana onun çözümünü buldum ben

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
31,261
28,837
113
At kafalı ben evimin önünde Edirne'de Meriç nehrinde balık tutmaktan hüküm giydim kimse ise almiyor bakmıyor bile suçuna adamda oldursen balıkta tutsan aynı kefedesin
Hacı abi mevzu yaptığın eylem değil ki. Mevzu yaptığın eylemin kanuna uymaması. Ha bana da saçma geliyor sırf bu yüzden sicil olması ama şartlar maalesef

Kinx27

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
698
206
43
YAA SONRAAA AHMET KAYa AGAM MİSALİİİ...BU SARKİYİ BİLEN BİLİR...
ASIL HAPİSHANE İNSANIN KENDİ KAFASİNDA OLUŞTURDUĞU HAPİSHANEDİR BEYNİNDE KENDİNİ SİNİRLİYAN DUVARLARI YİKMADİGİ SURECE GEECEK HAYATA ACİLAMAZ SARAYYDA OLSADA ZİNDANDADİR OZGUR OLSA BİLE ESARET ALTINDADİRRR....
SUNUDA UMUTMASİNLARKİ BU ÜLKEYE İLK CANNES DİLM FESTİVALİNDE ALTİN PALMİYE ÖDÜLÜNU GETİREN SÜRÜ FİLMİYLE YILMAZ GUNEYDİRR BE SON OLARAK DİYORUM Kİ İNSANLAR BEYNİNDEKİ ON YARGIYİ UOKMADİGİ SURECE HAYATLARI KOLELİKLE GECER VESSELAMMM ...

Kinx27

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
698
206
43
YAA SONRAAA AHMET KAYa AGAM MİSALİİİ...BU SARKİYİ BİLEN BİLİR...
ASIL HAPİSHANE İNSANIN KENDİ KAFASİNDA OLUŞTURDUĞU HAPİSHANEDİR BEYNİNDE KENDİNİ SİNİRLİYAN DUVARLARI YİKMADİGİ SURECE GEECEK HAYATA ACİLAMAZ SARAYYDA OLSADA ZİNDANDADİR OZGUR OLSA BİLE ESARET ALTINDADİRRR....
SUNUDA UMUTMASİNLARKİ BU ÜLKEYE İLK CANNES DİLM FESTİVALİNDE ALTİN PALMİYE ÖDÜLÜNU GETİREN SÜRÜ FİLMİYLE YILMAZ GUNEYDİRR BE SON OLARAK DİYORUM Kİ İNSANLAR BEYNİNDEKİ ON YARGIYİ UOKMADİGİ SURECE HAYATLARI KOLELİKLE GECER VESSELAMMM ...
Ve SURU FİLMİNİN SENERYOSU CEZAEVİNDE YAZILMIŞTIR...

SonholiganTexas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,144
595
113
Coğrafya kadermi keder mi birazda kendimizi sorgulamamiz lazım! Avrupa'daki suç oranına bak birde bizdeki suç oranına bak ve bizden sonraki ortadogu ülkeleri de dahil , her ne kadar ekonomik sorun yaşayan ülke olsakta suç işlemeye daha yatkın bir toplumuz , suçu evet işverenlerde de aramak lazım lakin bizde de surekli suça karışan var , tüm avrupayi toplasan bizim ülke kadar suç islenmiyordur

Kinx27

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
698
206
43
SİSTEM BU KAHROLASİİİ EMPERYALİZM EMPOZE OLMUS HAYATİMİZİN HER EVRESİNE...

ofli61

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
836
281
63
Laik bir ülke olduğum için

Ferhatd

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,053
1,716
113
evet almıyorlar işe bende sabıkalıyım bi ara briket fabrikasına bile almadılar insanları tekrar gayrimeşruya yönlendiriyor toplum

Golcümetin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
18,448
7,769
113
İngilizce çevirmenlik yapıyorum ben birkaç firmaya başvurdum zamanında suça bakmadan sadece sicilim var diye almayan birkaç yer oldu şu an çok şükür benim bir işim var ancak çevremde yüz kızartıcı olmayıp sadece adli sicili var diye işe alınmayan hor görülen insanlar var
Sicil belli bir zaman sonra temizlenmesi gerekmiyor mu?

haylan06

Eylül bu, illa ki yaprak dökecek. 🍂
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,328
6,601
113
Kimseyi kınamayın dostlar iyi yada kötü haklı yada haksız kınamadan yorum yapın birbirinize.
Ben bu söze inanırım ve cahil zamanlarımda kınadığım ne varsa olgunluğa erişince hepsini bana bir bir yaşattı ALLAH

Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin, ‘kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz’

ilterrr

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
747
50
28
Bu ülkede terör örgütü affediliyor ama ilk defa suç işleyen binlerce insan mapus damlarında çürüyor. Allah düşürmesin yatan bilir