Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Sabıkalı İnsanlar Neden İşe Alınmazlar

Kedicik135

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,136
647
113
Arkadaşlar selamünaleyküm öncelikle çevremde ben de dahil sabıkalı birçok insan var benim sabıkam işe girmeme pek engel bir durum değil ancak çevremdeki insanlardan bazıları zamanında belirli günahları işleyip hüküm giyip sonradan tövbe edip hatalarını anlayan insanlar ancak bu kişiler iş aradıkları zaman sabıkaları yüzünden iş bulamıyorlar şimdi bir çoğunuz diyecek ki yapmasalardı etmeselerdi biz mi dedik onlara suç işle diye gibisinden şeyler söyleyecek ancak hepimiz Zaman zaman öyle durumlar yaşıyoruz ki Bir anlık hata ile suç işleyip ömrümüzün bir kısmına bu hata mal oluyor merak ettiğim şey şu bu insanlar tövbe edip bu ülke sınırları içerisinde neden kolay kolay iş bulamayıp tekrardan suça teşvik ediliyor bir de bazı işyerleri var ki suçu yüz kızartıcı olmasa dahi kişiyi işe almıyor Coğrafya kadermidir? kedermi?

mamilla

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
1,020
213
63
Zor bir durum evet devlet yardımcı oluyor diye biliyorum olmuyor mu

Ahmtcnaltntss

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,930
923
113
Arkadaşlar selamünaleyküm öncelikle çevremde ben de dahil sabıkalı birçok insan var benim sabıkam işe girmeme pek engel bir durum değil ancak çevremdeki insanlardan bazıları zamanında belirli günahları işleyip hüküm giyip sonradan tövbe edip hatalarını anlayan insanlar ancak bu kişiler iş aradıkları zaman sabıkaları yüzünden iş bulamıyorlar şimdi bir çoğunuz diyecek ki yapmasalardı etmeselerdi biz mi dedik onlara suç işle diye gibisinden şeyler söyleyecek ancak hepimiz Zaman zaman öyle durumlar yaşıyoruz ki Bir anlık hata ile suç işleyip ömrümüzün bir kısmına bu hata mal oluyor merak ettiğim şey şu bu insanlar tövbe edip bu ülke sınırları içerisinde neden kolay kolay iş bulamayıp tekrardan suça teşvik ediliyor bir de bazı işyerleri var ki suçu yüz kızartıcı olmasa dahi kişiyi işe almıyor Coğrafya kadermidir? kedermi?
Nasıl bir iş arıyorsun nereye başvurdun da sabıkan var diye kabul etmediler ?

BJKrussz

Tek 🔫
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
10,749
4,681
113
Aleyküm selam, bende yok ilerde olur mu bilmem ama insan bu durumları düşündüğü için sabıkası olmuyor..
Geçmiş olsun ama iyice araştır sabıkası olan birilerini illaki bir yerler alıyordur..

Kedicik135

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,136
647
113
Senin isyerin olsa hırsızı ise alirmisin katili ise alirmisin.
Kardeşim ben yüz kızartıcı hırsızlık gibi suçlardan bahsetmiyorum normal genel olarak sabıkalıları neden işe almıyorlar diyorum örnek veriyorum yaralamadan hüküm giymiş cezasını çekmiş bir adamı neden sadece adli sicil kaydı var diye işe almıyorlar ha şuna da gelecek olursak yeri gelir şeytan bile tövbe eder doğru yola dönmeye çalışır ama sen o şeytanı namaza davet etmek yerine taşlarsan o şeytan şeytanlığına geri döner bilmem anlatabildim mi

Kedicik135

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,136
647
113
Nasıl bir iş arıyorsun nereye başvurdun da sabıkan var diye kabul etmediler ?
İngilizce çevirmenlik yapıyorum ben birkaç firmaya başvurdum zamanında suça bakmadan sadece sicilim var diye almayan birkaç yer oldu şu an çok şükür benim bir işim var ancak çevremde yüz kızartıcı olmayıp sadece adli sicili var diye işe alınmayan hor görülen insanlar var

Kedicik135

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,136
647
113
Aleyküm selam, bende yok ilerde olur mu bilmem ama insan bu durumları düşündüğü için sabıkası olmuyor..
Geçmiş olsun ama iyice araştır sabıkası olan birilerini illaki bir yerler alıyordur..
Kardeşim bazen düşünemiyorsun işte bir anlık oluyor bazı şeyler kendine hakim olamıyorsun

Kedicik135

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,136
647
113
Zor bir durum evet devlet yardımcı oluyor diye biliyorum olmuyor mu
Devlet yardımcı olmuyor devletin baktığı şey sadece seni içeriye almak cezan biter denetimli serbestlik yaptırmak ondan sonra ne halin varsa gör sistemi

Kedicik135

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,136
647
113
At kafalı ben evimin önünde Edirne'de Meriç nehrinde balık tutmaktan hüküm giydim kimse ise almiyor bakmıyor bile suçuna adamda oldursen balıkta tutsan aynı kefedesin
İşte ben de bundan bahsediyorum yaşın kaç bilmiyorum ama abi diyeyim şimdi abi sen komik bir suçtan hüküm giymişsin doğru mu yaptığın hatadan pişman olmuşsun hayatını düzene sokmak için bir işe girmeye çalışıyorsun çoluğuna çocuğuna helal ekmek kazanmaya çalışıyorsun ancak seni işe almıyorlar almadıkları için tekrardan suça teşvik oluyorsun ben bunu anlamıyorum hükümlü bir insan neden tekrardan suça teşvik ediliyor

Ahmtcnaltntss

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,930
923
113
İngilizce çevirmenlik yapıyorum ben birkaç firmaya başvurdum zamanında suça bakmadan sadece sicilim var diye almayan birkaç yer oldu şu an çok şükür benim bir işim var ancak çevremde yüz kızartıcı olmayıp sadece adli sicili var diye işe alınmayan hor görülen insanlar var
Sabıkam olmasada 13 yaşında sicilim oldu saçma sapan bir nedenden dolayı otomobil hırsızlığı olarak girlmişti dosyaya askerde bölük komutanından sırf bu yüzden dayak yemiştim çok bedduamı aldı benim orul orul orospu ç bir insandı demem o ki insanlar anlamadan dinlemeden yargılar

maynatay1860

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,882
1,794
113
İşte ben de bundan bahsediyorum yaşın kaç bilmiyorum ama abi diyeyim şimdi abi sen komik bir suçtan hüküm giymişsin doğru mu yaptığın hatadan pişman olmuşsun hayatını düzene sokmak için bir işe girmeye çalışıyorsun çoluğuna çocuğuna helal ekmek kazanmaya çalışıyorsun ancak seni işe almıyorlar almadıkları için tekrardan suça teşvik oluyorsun ben bunu anlamıyorum hükümlü bir insan neden tekrardan suça teşvik ediliyor
Kardeşim benim 1km sağım Bulgar 1km yanım Yunan 38 yaşındayım küçüklükten beri balık tuttuğum gölde asker yakaladı sırf egosu yüzünden hukum giydim yasak bölge diye aq dunyasinda benmi istedim sınırda doğmayı.biri urfali biri Hakkarili 2 asker benim geleceğimi sikti atti

Kedicik135

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,136
647
113
Sabıkam olmasada 13 yaşında sicilim oldu saçma sapan bir nedenden dolayı otomobil hırsızlığı olarak girlmişti dosyaya askerde bölük komutanından sırf bu yüzden dayak yemiştim çok bedduamı aldı benim orul orul orospu ç bir insandı demem o ki insanlar anlamadan dinlemeden yargılar
Dostum kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok herkes zamanı gelince istemeden de olsa bir takım hatalar yapar mesela senin komutanının yaptığından sonra insan psikolojik olarak bile yıpranır insana düşen insanın hatasını yüzüne vurmak değil birinin hayatına el uzatmaktır düşen insana bir tekme de ayaktaki insan vurursa düşen insandan hayırlı bir iş yapması beklenemez

Kedicik135

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,136
647
113
Kardeşim benim 1km sağım Bulgar 1km yanım Yunan 38 yaşındayım küçüklükten beri balık tuttuğum gölde asker yakaladı sırf egosu yüzünden hukum giydim yasak bölge diye aq dunyasinda benmi istedim sınırda doğmayı.biri urfali biri Hakkarili 2 asker benim geleceğimi sikti atti
O EGO hala var ona emin ol Kral bir zamanlar karakola düştüğümde 8 aylık cezam yeni yetme bir polisin boş konuşması ve gereksiz tavrına karşılık vermem yüzünden 2 yıla yükseldi

Ahmtcnaltntss

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,930
923
113
Dostum kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok herkes zamanı gelince istemeden de olsa bir takım hatalar yapar mesela senin komutanının yaptığından sonra insan psikolojik olarak bile yıpranır insana düşen insanın hatasını yüzüne vurmak değil birinin hayatına el uzatmaktır düşen insana bir tekme de ayaktaki insan vurursa düşen insandan hayırlı bir iş yapması beklenemez
Aynen öyle dostum kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok kimse kimseden de üstün değil bu hayatta umarım arkadaşlarında kendilerine göre düzgün bir iş bulurlar yakın zamanda