Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Paulo Dybala'dan orman yangınlarına tepki: Geleceğimiz yanıyor..

Shellac

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
128,859
178,077
113

Dünyanın akciğerleri olarak bilinen Amazon Ormanları bir haftadır yanıyor. Milyonların söndürülmesi için seferber olduğu yangına Paulo Dybala da Twitter hesabından destek verdi.

"ORMANLAR DÜNYANIN CİĞERİDİR"
Dybala sosyal medya hesabından, "Amazon Ormanları yanıyor. Orası sadece Güney Amerika'ya değil, hepimize ait. Ormanlar dünyanın ciğeridir. Geleceğimiz yanıyor. Dünya bunu hak etmiyor, bir şeyler yapmak gerekiyor." paylaşımında bulundu.

Hasant

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
1,150
305
83
Abi ben yanlis bilmiyorsam otman yangini zaten 100 de 90 kasitli yapilan istir. Yine yanlis bilmiyorsan yikilmasi yasak olan restorasyona uygun olmayan evler binalar yapilarda yikilamiyorsa yakilir.
Beyoglunda bir ev yandi 2 katli dediler ki elektrik kontagindan.
Yalnizzzz o evde elektrik tesisati yoktu babam.
20 yildir.kimse oturmuyordu sahibi Almanyada yasiyor .Cocuklari burada satamadilar kiraya zaten veremiyorlardi.
Ben yinede yanlis biliyor olayim tabi insallah.

Hasant

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
1,150
305
83

Dünyanın akciğerleri olarak bilinen Amazon Ormanları bir haftadır yanıyor. Milyonların söndürülmesi için seferber olduğu yangına Paulo Dybala da Twitter hesabından destek verdi.

"ORMANLAR DÜNYANIN CİĞERİDİR"
Dybala sosyal medya hesabından, "Amazon Ormanları yanıyor. Orası sadece Güney Amerika'ya değil, hepimize ait. Ormanlar dünyanın ciğeridir. Geleceğimiz yanıyor. Dünya bunu hak etmiyor, bir şeyler yapmak gerekiyor." paylaşımında bulundu.
Twitterden da her isi hallediyosunuz arkadas . Bi şut cekte sönsün :)

Rebirt7

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
2,001
451
83
Doga ana bizden acisini cikartiyor dogal afetler yakamizi birakmicak

aktan78ak

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
1,180
241
63
Abi ben yanlis bilmiyorsam otman yangini zaten 100 de 90 kasitli yapilan istir. Yine yanlis bilmiyorsan yikilmasi yasak olan restorasyona uygun olmayan evler binalar yapilarda yikilamiyorsa yakilir.
Beyoglunda bir ev yandi 2 katli dediler ki elektrik kontagindan.
Yalnizzzz o evde elektrik tesisati yoktu babam.
20 yildir.kimse oturmuyordu sahibi Almanyada yasiyor .Cocuklari burada satamadilar kiraya zaten veremiyorlardi.
Ben yinede yanlis biliyor olayim tabi insallah.
Doğru olan: % 90 kasit değil.%98 insan eliyle yanar orman.Bunun içinde çoğunluk ise ihmal.Bir kismi kasittir.Açma yapilasma amaciyla orman yakilsada,o yine ornan arazizisidir.En kisa zamanda ogm ağaçlandirmaktadir.Yani kimseye kalmaz.%2 si de yıldirim gibi doğal felaketlerden cikar yangin.Tüm bunlar geçmisten bu yana her yanginin çikiş nedenleri ogm jayitlarinda istatistiki yapilan bilimsel değerlerdir.

aktan78ak

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
1,180
241
63
Doğru olan: % 90 kasit değil.%98 insan eliyle yanar orman.Bunun içinde çoğunluk ise ihmal.Bir kismi kasittir.Açma yapilasma amaciyla orman yakilsada,o yine ornan arazizisidir.En kisa zamanda ogm ağaçlandirmaktadir.Yani kimseye kalmaz.%2 si de yıldirim gibi doğal felaketlerden cikar yangin.Tüm bunlar geçmisten bu yana her yanginin çikiş nedenleri ogm jayitlarinda istatistiki yapilan bilimsel değerlerdir.
Beyoğlundaki eski tarihi evler.25 yil kaldim ist.da.Tarihi evleri yıkip yerine bedonarme ev yapamazsin.Sadece evini asli gibi restore izni vardir.bunla da kimse ugrasmaz.bircok evleri sabotaj ile yakarlar.kül olduktan sonra sahibi bina yapmak icin.arsanin sahibi.

Hasant

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
1,150
305
83
Beyoğlundaki eski tarihi evler.25 yil kaldim ist.da.Tarihi evleri yıkip yerine bedonarme ev yapamazsin.Sadece evini asli gibi restore izni vardir.bunla da kimse ugrasmaz.bircok evleri sabotaj ile yakarlar.kül olduktan sonra sahibi bina yapmak icin.arsanin sahibi.
Biz ne diyoruz abi :)

Hasant

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
1,150
305
83
Orman arazileri imara aciliyor . Uydurmuyoruz kafamizdan tamam detaylica yazmadikta konu dallanmasin. Hazir yanimis kul olmus kac donum arazi var bir arastir