http://www.bilimselyuzme.com/
Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Ölüm Korkusunu Yenmek

Kotucocuk

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,693
3,803
113
Ölüm korkusu, yani tanatofobinin en büyük ironisi, sizi yaşamaktan alıkoyabilmesidir. Kaybetmekten korktuğunuz hayatı yaşarken yaşamaz hale getirir adeta. Benliğinizi ve davranış biçimlerinizi tanımlayan şey korku olduğunda artık ya her şeye karşı savunmaya geçer ya da her şeyden kaçmaya başlarsınız. Çoğu zaman çevrenizdekilere karşı ya hırçınlaşır ya da umarsızlaşır, fakat bunu onları incitene, hatta kaybedene kadar fark etmezsiniz. Fırsatları bile tehdit olarak değerlendirmeye başlar, hayatın açtığı kapıları, sunduğu lezzetleri itersiniz.

Uzun lafın kısası, ölüm korkusu nedeniyle, kaybetmekten korktuğunuz yaşamı hala sizinken yaşayamaz hale gelmek mümkündür. Bu bakımdan değerlendirildiğinde doğru çözüme doğru şekilde ulaşmak adına psikolog destekli bir terapi süreci en sağlıklı yaklaşım olacaktır. Diğer yandan herhangi sebepten ötürü psikoloğa gidemiyorsanız, online psikolog çözümleri sizin için uygun olabilir.

Bazı girdaplardan kendi kendimizi çıkarmamız mümkün olmaz. Bu durumda çözüm, yardım aramakla başlayacaktır.

EngiinnKaya

Kayısı Kadar Güzel
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
1,119
442
83
sigarayı bırakma arifesinde olan biri olarak söylüyorum bunu bende hidayete ermek üzereyim :)

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
103,086
58,229
113
Bu aralar birgun ölücek olmak cok kafama takiliyor ve cok yakinmis gibi hissediyorum bu yasima kadar hic boyle bisey olmamisti 😔

erdalbakkal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
9,259
3,918
113
Ölüm korkusu yokta kötü ölürüm korkusu var bu aralar yanarak veya boğularak ölmek istemem diğer türlü korkmam ölümden

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
103,086
58,229
113
dost çok kafana takma hele gece uyurken düşünmemeye çalış. yeminle acillik oluyoruz.
Yok be kardesim ölmek kalmak benim cokta umrumda degil 2 kucuk kiz cocugum var biri anaokuluna 5 gun once basladi digeri daha 17 aylik.eger yakin zamanda ölürsem onlarin babasiz kalcak olmalari beni uzuyor.gerisi s...mde degil

Kotucocuk

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,693
3,803
113
Yok be kardesim ölmek kalmak benim cokta umrumda degil 2 kucuk kiz cocugum var biri anaokuluna 5 gun once basladi digeri daha 17 aylik.eger yakin zamanda ölürsem onlarin babasiz kalcak olmalari beni uzuyor.gerisi s...mde degil
ALLAH bağışlasın ALLAH gecinden versin evlatlarını size nasip etsin inşallah

erdalbakkal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
9,259
3,918
113
Allah bağışlasın bütün mutlu günlerini görürsün inşallah Allah uzun ömürler versin sanada onlarada

Hayat1kumar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
103,086
58,229
113
Allah bağışlasın bütün mutlu günlerini görürsün inşallah Allah uzun ömürler versin sanada onlarada
Amin saolasin bana lazim degil kardes uzun ömür sadece onlarin evlendigini horsem yeter.ben duybusal olarak öleli 4 sene oldu zaten.burda kupnlarla bonuslarla kafa dagitip vakit geciriyoruz.bu devirde kiz evlat terbiye edip yetistirmek 20 sene oncesinden cok farkli ve zor.avrupaya ozene ozene kulturumuz degerlerimiz orf-adetlerimiz herseyimiz yikildi yok oldu.ben 15-20li yaslarimi dusunuyorum bide simdiyi dusunuyorum hayret ediyorum inanilmaz fark var.ben eski hayati daha cok severdim simdiki genclik (cogu kısmı) aldi basini gidiyor devir cok degisti.

erdalbakkal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
9,259
3,918
113
Amin saolasin bana lazim degil kardes uzun ömür sadece onlarin evlendigini horsem yeter.ben duybusal olarak öleli 4 sene oldu zaten.burda kupnlarla bonuslarla kafa dagitip vakit geciriyoruz.bu devirde kiz evlat terbiye edip yetistirmek 20 sene oncesinden cok farkli ve zor.avrupaya ozene ozene kulturumuz degerlerimiz orf-adetlerimiz herseyimiz yikildi yok oldu.ben 15-20li yaslarimi dusunuyorum bide simdiyi dusunuyorum hayret ediyorum inanilmaz fark var.ben eski hayati daha cok severdim simdiki genclik (cogu kısmı) aldi basini gidiyor devir cok degisti.
Haklısın dostum umarım dilediğince olur herşey