- 5,048
- 3,121
- 113
uzun süre tutup sıcaklığından bilirdim
Binayı yıkarım lambaya son veririmÜst katta sönük halde 3 lamba var ve alt katta 3 elektrik anahtarı var. Her bir anahtar bir lambayı açıp kapıyor. Şimdi siz bu anahtarları istediğiniz kadar açıp kapatabilirsiniz fakat üst kata yanlızca 1 kere çıkıp hangi lambanın yandığını kontrol edebilirsiniz. Bu durumda hangi anahtarın hangi lambayı açıp kapadığını nasıl bulursunuz?
Çok basit ki bu ara kata bakarımÜst katta sönük halde 3 lamba var ve alt katta 3 elektrik anahtarı var. Her bir anahtar bir lambayı açıp kapıyor. Şimdi siz bu anahtarları istediğiniz kadar açıp kapatabilirsiniz fakat üst kata yanlızca 1 kere çıkıp hangi lambanın yandığını kontrol edebilirsiniz. Bu durumda hangi anahtarın hangi lambayı açıp kapadığını nasıl bulursunuz?
budamı yanlışuzun süre tutup sıcaklıpında bilirdim birini. diğerinide açıp çıkardım yukarı. 3 . ise kapalı olan olurdu
ampul patladı fşfşşşdşCevaplar yanlış yokmu doğru bilen 😁
Tam cevap bekliyorumbence çok mantıklı. ilk önce uzun süre 1 ni yakardım. o ısınırdı. sonra hemen onu kapatıp başkasını açardım. direk yukarı çıkardım. sıcak olana bakıp ilk açıp uzun tuttuğum olurdu. açık olan zaten belli. kapalı olanda 3. olurdu
Yaklaştın sayılırÖncelikle herhangi birini yakar ve uzun süre beklerdim,ardından ampul ısınmış olurdu. Sonra ilk açtığımı kapatırdım ve başka bir tanesini açardım. Zaman kaybetmeden yukarı çıkıp ampullere dokunurdum. Çok sıcak olan ilk yaktığım olur çünkü ışık çalışarak ısıya dönüşür, biraz daha az sıcak olan ikinci yaktığım olur, en soğuk olan ise en son yaktığım olur.
Haylan abiÖncelikle herhangi birini yakar ve uzun süre beklerdim,ardından ampul ısınmış olurdu. Sonra ilk açtığımı kapatırdım ve başka bir tanesini açardım. Zaman kaybetmeden yukarı çıkıp ampullere dokunurdum. Çok sıcak olan ilk yaktığım olur çünkü ışık çalışarak ısıya dönüşür, biraz daha az sıcak olan ikinci yaktığım olur, en soğuk olan ise en son yaktığım olur.
Bütün hepsini dene her tuşa basÜst katta sönük halde 3 lamba var ve alt katta 3 elektrik anahtarı var. Her bir anahtar bir lambayı açıp kapıyor. Şimdi siz bu anahtarları istediğiniz kadar açıp kapatabilirsiniz fakat üst kata yanlızca 1 kere çıkıp hangi lambanın yandığını kontrol edebilirsiniz. Bu durumda hangi anahtarın hangi lambayı açıp kapadığını nasıl bulursunuz?
Yaklaştın sayılır
Doğru değilBiri yanık biri soğuk bir sıcak olur olay cozulür
Birini kapatıp dıgerını acarsın biri yanık zaten en
budamı yanlış1.anahtarı yakarım ve 5 dakika beklerim-sonra söndürürüm-2. Anahtarı yakıp üst kata çıkarım-lambaları kontrol ederim-sıcak olan lamba 1.anahtarla yanık olan lamba 2. Anahtarla sönük olan 3 .anahtarla açılıp kapandığını bulurum