- 29,805
- 21,863
- 113
Sen müdürun odasınaHalamın çükü olsa amcam olurdu bir önemli bilgşde benden metin kardeşim
Sen müdürun odasınaHalamın çükü olsa amcam olurdu bir önemli bilgşde benden metin kardeşim
Shellac tşkO zaman 31 çekerken 31 den fazla sürüyor ismi neden 31
Ayın karanlık yüzünde tsk ussu varArkadaşlar kaç 10 kısıyız boş muhabbet edecegımıze bırbırınze bşey ler katalım mesela güneş dünyadan 109 kat daha büyük bu onemlı bılgıyı verdım sıze bırseyler kattım bu gece
Anlatırım da uzun uzun banlancak gibi hissediyomO zaman 31 çekerken 31 den fazla sürüyor ismi neden 31
Tam 31 e geldıgınde dirılmıs oluyor bı önemli bılgıyıde verdımO zaman 31 çekerken 31 den fazla sürüyor ismi neden 31
İlim irfan bilgileri şartı mı vardı meto kardeşimSen müdürun odasına
31 çekmek" deyiminin aslı osmanlı dönemine kadar uzanıyor. osmanlı dönemindeki insanlar bu olaya "el çekmek" derlermiş ancak, ulu orta böyle şeylerden bahsetmek kolay olmadığı için, bunu nasıl kullanırız diye düşünürken akıllarına "ebced hesabı" nı kullanmak gelmiş. (ebced hesabı: bir çok kültürde bulunan, harflerin belirli sayılara denk geldiği bir şifreleme sistemi olarak anlatılabilir kısaca.) "el çekmek" in el kısmını ebced ile hesaplayınca; osmanlı alfabesinde e harfi için kullanılan "elif" (1) ve l harfi için kullanılan "lam" (30) harflerinin sayısal değerlerinin toplamı olan 31 sayısına ulaşmışlar.Anlatırım da uzun uzun banlancak gibi hissediyom
Dost bu gizli bilgiyi ssna kimseye söyleme demiştim sana söylerkenAyın karanlık yüzünde tsk ussu var
Bırbırımıze bşey ler katalım dedım kardesım hor görmeyinİlim irfan bilgileri şartı mı vardı meto kardeşim
Kelebeğin ömrü 1 günmüş metoArkadaşlar kaç 10 kısıyız boş muhabbet edecegımıze bırbırınze bşey ler katalım mesela güneş dünyadan 109 kat daha büyük bu onemlı bılgıyı verdım sıze bırseyler kattım bu gece
Paran bitince sesin çok çıkmaya başladıDost bu gizli bilgiyi ssna kimseye söyleme demiştim sana söylerken
Bızdekı paranın ömrü gıbıKelebeğin ömrü 1 günmüş meto
Stres atıyorum benim param hep biter rahat olunParan bitince sesin çok çıkmaya başladı
Cekırdegı alın beyler kafes dövüşü varParan bitince sesin çok çıkmaya başladı
A Haber asla doğru bilgi vermez tşkHapşırırken gözlerinizi açık tutamazsınız tşk
Benim korkulu rüyam paranın bitmesi.Her sabah uyanırken rüya görüyorum ziraatten bildirim geldi diye sonra uyanıyorum boşStres atıyorum benim param hep biter rahat olun
Gece 12 de yenilenen çar amk her gün biten para hergün var oluyorStres atıyorum benim param hep biter rahat olun
İlk çeken kardeşimiz otuz birde gelmiş o yüzden. Erken boşalma sorunu varmışO zaman 31 çekerken 31 den fazla sürüyor ismi neden 31
Bir daha bu konuyı açmaBenim korkulu rüyam paranın bitmesi.Her sabah uyanırken rüya görüyorum ziraatten bildirim geldi diye sonra uyanıyorum boş