Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet kıdem ve ihbar tazminatı

yilmaz1111

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,018
857
113
2018 yılında babamın çalıştığı şirket el değiştirmişti o zaman çıkış giriş yaptılar tazminat aldı 1 ekim 2018 yılından beri orada çalışıyor yani 2022 yılında emekli oldu tazminatını içerde bırakmayı tercih etti şimdi çıkmak istiyor çıkarsa 7 yıllık tazminat alır değil mi amirleri çıkmasın diye sadece 3 yılını alırsın boşver çıkma demişler kafasını karıştırmışlar ben de yok öyle bir şey içerde bıraktıysan 7 yıllık tazminat alırsın ama ihbarı vermezler dedim bunun net doğrusu benim dediğim değil mi her site farklı yazmış çoğu reklam zaten net bilgi vermiyor

zaferello

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
889
364
63
Bu konuda herkes farklı bir şey söyler en iyisi tam bilene sormak

mekan5959

Neredeyim diye sorma hayatın dibi ....
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,598
990
113
2018 yılında babamın çalıştığı şirket el değiştirmişti o zaman çıkış giriş yaptılar tazminat aldı 1 ekim 2018 yılından beri orada çalışıyor yani 2022 yılında emekli oldu tazminatını içerde bırakmayı tercih etti şimdi çıkmak istiyor çıkarsa 7 yıllık tazminat alır değil mi amirleri çıkmasın diye sadece 3 yılını alırsın boşver çıkma demişler kafasını karıştırmışlar ben de yok öyle bir şey içerde bıraktıysan 7 yıllık tazminat alırsın ama ihbarı vermezler dedim bunun net doğrusu benim dediğim değil mi her site farklı yazmış çoğu reklam zaten net bilgi vermiyor
O amirlerin beynini sqm içerde ne kadar hakkı varsa alır dost 7 yse 7 alır

mekan5959

Neredeyim diye sorma hayatın dibi ....
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,598
990
113
ama burda bir problem var emekliye ayrıldıysa eğer tazmşnatını almış olması gerekiyor emekli olupta içerde tazminat bırakmak diye birşey yok ki emekli olduğu zaman fabrikada direk sıfırlanır çalışma hayatı

mossione

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,447
1,875
113
Emekli olduğunda tazminatını sildirdi ise o tazminat yanar geride kalan 3 yıllık tazminatı alır. Bende çalıştığım fabrikada mühendisim çalışanlara bazen yönetim tarafından geçtiğimiz yıllarda tazminatını sildiren orta yolu bularak devam etmişler. Eğer ki böyle bir durum veya böyle bir kağıda imza atmış ise sadece emeklilikten sonraki 3 yılı alır.

yilmaz1111

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,018
857
113
ama burda bir problem var emekliye ayrıldıysa eğer tazmşnatını almış olması gerekiyor emekli olupta içerde tazminat bırakmak diye birşey yok ki emekli olduğu zaman fabrikada direk sıfırlanır çalışma hayatı
tam fabrika değil gazetede çalışıyor paketleme dağıtımda diğer emekli arkadaşları da içeride bırakmış ilk çıkan babam olacağı için işleyişi onlar da bilmiyor

yilmaz1111

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,018
857
113
Emekli olduğunda tazminatını sildirdi ise o tazminat yanar geride kalan 3 yıllık tazminatı alır. Bende çalıştığım fabrikada mühendisim çalışanlara bazen yönetim tarafından geçtiğimiz yıllarda tazminatını sildiren orta yolu bularak devam etmişler. Eğer ki böyle bir durum veya böyle bir kağıda imza atmış ise sadece emeklilikten sonraki 3 yılı alır.
o da tam hatırlamıyor sadece çıkmak istiyor musun devam mı diye sormuşlar devam demiş

mossione

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,447
1,875
113
Bizler normalde çalışanlarımız emekli olacağından tazminatını alır daha önceden bir kusuru yok ve biz devam etmek istiyorsak oda istiyor ise devam ediyoruz ama kesinlikle tazminatını alıyor

haylan06

Eylül bu, illa ki yaprak dökecek. 🍂
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,703
7,021
113
2018 ile 2022 arasındaki tazminatını alır. Ama anlamadığım nokta emeklilik zamanı dolan bir insana tazminatı verilir çalışmak isterse ondan sonra yine çalışır ama , sonraki süreçte herhangi bir tazminat hakkı olmaz. Çok büyük hata etmiş inşallah zaman aşımı olmamıştır uğraşabilirsiniz

17alperen17200

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,196
399
83
tazminat türleri işveren tarafından sadece banka ödemesi olarak ve açıklamasına da şu tazminat şu tarih falan açıklama yapılarak ödenebilir. o yüzden alır. hatta bazı işverenler elden verir sonra işçi gider dava açar almadım diye yine alır.

17alperen17200

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,196
399
83
emeklilik işçiye kıdem hakkı kazandırır ama iki tarafta uygun görürse çalışma devamı halinde bu hak saklı tutulabilir, normal yani bu kanka işveren orada şeye bakar genelde kıdem tazminatı tavanı ne kadar artar şimdi versem ve ya ileride versem fark ne olur ona bakar

yilmaz1111

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,018
857
113
emeklilik işçiye kıdem hakkı kazandırır ama iki tarafta uygun görürse çalışma devamı halinde bu hak saklı tutulabilir, normal yani bu kanka işveren orada şeye bakar genelde kıdem tazminatı tavanı ne kadar artar şimdi versem ve ya ileride versem fark ne olur ona bakar
babam emekli olduğunda brütü tam hatırlamıyorum ama 7 veya 8 k olması lazım ve emekli olurken haklarımdan feragat ediyorum diye bir belge imzalamamış içeride tutuyorum diye imzalamış şirket zaten çok artmaz diye böyle yapmış olabilir

agasar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,168
1,478
113
babam emekli olduğunda brütü tam hatırlamıyorum ama 7 veya 8 k olması lazım ve emekli olurken haklarımdan feragat ediyorum diye bir belge imzalamamış içeride tutuyorum diye imzalamış şirket zaten çok artmaz diye böyle yapmış olabilir
Dostum çıkıştan sonraki süreyi alır,geri kalanı hukuki sürec.bunu avukata danış.
Benim var içeride şuan bir davam

yilmaz1111

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,018
857
113
Birşey imzalamamissa,hukuki süreçle alabilir ama avukata sor.o durumda mesai ücreti de alabilir ama,avukatlık olay bu.anadolubyakasinda isen numara vereyim ara,benim avukat
çalıştığı yer ile görüşsün duruma göre iletişime geçeriz saol dost

agasar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,168
1,478
113
çalıştığı yer ile görüşsün duruma göre iletişime geçeriz saol dost
Çalıştığı yer ,babana yonelik öneride bulunmaz 😁