Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Kader'mi Kısmet'mi

Baronizm

Biat Etmez
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,795
6,604
113
Kimileri Torpili Olduğu İçin Rahat Güzel İşe Girerken

Kimileri Torpili Olmadığı İçin Market İnşaat Garsonluk Kuryelik Vb İşlerde Çalışıyor

Bu Şimdi Şansmı Kadermi Kısmet mi Nasip Mi

Baronizm

Biat Etmez
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,795
6,604
113
Hiçbir vasfı olmayan ilkokul terk arkadaşım belediyede şeyini sallayarak çalışıyor bende 8 saat markette şimdi bu kaderse bende böyle kaderin am......

cuqqam34567

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,925
1,314
113
Hiçbir vasfı olmayan ilkokul terk arkadaşım belediyede şeyini sallayarak çalışıyor bende 8 saat markette şimdi bu kaderse bende böyle kaderin am......
Ne kader ne kısmet nede nasip dostum adı üstünde söylemişsin TORPİL kısaca KUL HAKKI.

AKQJ

❝ ғᴀʀᴋɪɴᴅᴀʏɪᴍ ❿'sᴜᴢᴜᴍ ❞
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,570
7,282
113
Bazi insanlar cevresel faktorlerden dolayi cok sansli. Dogru kisileri yalayip yutup omur boyu hic bir zorluk cekmeyecegi sosyal haklari olan güzel primleri ve ileriye donuk rahat bi emekli hayati yasayacagi işlerde çalışıyor. Bunlar genelde (sözde )dini bütün insanlardan oluşuyor.

Valenciennes

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Biletci Üye
TC Onaylı
36,929
37,099
113
Kafayı kullanıp iyi yerlerde çalışanlarda var ama Türkiye’de araya adam sokma vs bol olduğundan dediğin gibi iki kelimeyi bir araya getiremeyen tipler hiç terlemeden malı götürüyorlar

aslan717117

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,182
615
113

Kimileri Torpili Olmadığı İçin Market İnşaat Garsonluk Kuryelik Vb İşlerde Çalışıyor

Herşeyin sebebi bizim yaptigimiz seçimlerden kaynaklıdır.

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,494
2,648
113

Oy toplamak için neredeyse her ile üniversite açtılar. Artık sınavda barajı geçsen 4 yıllık fakülte kazanabiliyorsun fakat işin altyapısı düşünülmediği için yani arz talepten fazla olduğu için sayıları milyonları bulan üniversite mezunu işsizler var

Halbuki bu durumun farkına varıp bir kaporta ustasının, fayans ustasının veya boya badana ustasının yanında çıraklık yapıp işin inceliklerini öğrenseler bu işlerden güzel paralar kazanırlardı. Şu an bir evin tadilatını geçtim sadece boya badana masrafı bile kim bilir kaç paradır

Gençler, gittiği üniversiteden mezun olunca işsiz olacağını bile bile gene de gidiyorlar. O da ayrı bir tuhaf durum zaten

gangplank

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,408
2,178
113
Oy toplamak için neredeyse her ile üniversite açtılar. Artık sınavda barajı geçsen 4 yıllık fakülte kazanabiliyorsun fakat işin altyapısı düşünülmediği için yani arz talepten fazla olduğu için sayıları milyonları bulan üniversite mezunu işsizler var

Halbuki bu durumun farkına varıp bir kaporta ustasının, fayans ustasının veya boya badana ustasının yanında çıraklık yapıp işin inceliklerini öğrenseler bu işlerden güzel paralar kazanırlardı. Şu an bir evin tadilatını geçtim sadece boya badana masrafı bile kim bilir kaç paradır

çok paradır bu devir de kendi evini kendin boyayacaksın o duruma getirdiler

Valenciennes

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Biletci Üye
TC Onaylı
36,929
37,099
113

Gençler, gittiği üniversiteden mezun olunca işsiz olacağını bile bile gene de gidiyorlar. O da ayrı bir tuhaf durum zaten
Sosyal statü

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,494
2,648
113
çok paradır bu devir de kendi evini kendin boyayacaksın o duruma getirdiler
Gidip bir ustanın yanında 1-2 yıl katlanıp çıraklık yapsalar bu işlerde güzel paralar var. Özellikle de ilkbahar - yaz mevsimlerinde işler açılıyor

Baronizm

Biat Etmez
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,795
6,604
113
Heryere üniversite açılması kötü üniversitelere bakkala girer gibi girilmesi kötü kafası basmayan adam bile çok rahat üniversite kazanıyor ondan dolayı üniversite bitirene kadar bir genç hiçbiryerde tecrübesi olmuyor yaşı 22 23 oliyor mezun olasıya o yaştan sonrada gidip özel sektörde emir altında çalışması zor geliyor bunun yerine her önüne geleni üniversiteye almayıp gençleri küçük yaşta bir işe başlatılması gerekiyor

mertpltt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,108
461
83

liyakatsiz insanların eline güç verildiğinde oluşan durum çok uzun bir açıklaması yok durumun.

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,494
2,648
113
Ne sosyal statüsü dostum. Benim dayım ilkokul terk. Sanayide kaporta ustası ve adam yılda en kötü 3-5 milyon tl kazanıyor. Üniversite mezunu da işsiz kalacağını bile bile o üniversiteye gidip sonra da kendisini çok üstün birisi zannedip markette kasiyerlik yapıyor asgari ücrete. Artık sınavda barajı geçsen zaten 4 yıllık bölüm kazanıyorsun. Seviye o kadar düştü

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,494
2,648
113
Ne sosyal statüsü dostum. Benim dayım ilkokul terk. Sanayide kaporta ustası ve adam yılda en kötü 3-5 milyon tl kazanıyor. Üniversite mezunu da işsiz kalacağını bile bile o üniversiteye gidip sonra da kendisini çok üstün birisi zannedip markette kasiyerlik yapıyor asgari ücrete. Artık sınavda barajı geçsen zaten 4 yıllık bölüm kazanıyorsun. Seviye o kadar düştü.

Üniversite bitirmek artık sosyal statü değil