http://www.bilimselyuzme.com/
Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İş Başvurudan da Covid Sorunu

xxberk764

🦅🦅🦅
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
3,127
3,812
113
Ya beyler bir sorun var 3 aydır işsizken haliyle devlet elin ayağın sağlam çalış diyip yardım vermiyor şimdi buraya kadar herşey normal ama iş basvurusu yaptığın yerlerden biri geri dönüş yaptı ve evrak teslim için hastane evrakları gibi işlemler de covid test isteme de var ve bu pozitif çıktı haliyle adamlar işe almaktan vazgeçiyor şimdi burada mağdur durumda olmuyor muyuz ? Yani bizim suçumuz ne olabilir ki böyle bir şeyin olması iş hayatını yasamı herşeyi etkiliyor bu durumda devletten nasıl bir yardım talep edebiliriz

canberk3535

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,454
1,499
113
Ya beyler bir sorun var 3 aydır işsizken haliyle devlet elin ayağın sağlam çalış diyip yardım vermiyor şimdi buraya kadar herşey normal ama iş basvurusu yaptığın yerlerden biri geri dönüş yaptı ve evrak teslim için hastane evrakları gibi işlemler de covid test isteme de var ve bu pozitif çıktı haliyle adamlar işe almaktan vazgeçiyor şimdi burada mağdur durumda olmuyor muyuz ? Yani bizim suçumuz ne olabilir ki böyle bir şeyin olması iş hayatını yasamı herşeyi etkiliyor bu durumda devletten nasıl bir yardım talep edebiliriz
testin pozitif çıkıp birde çalışmayı mı düşünüyorsun :D

xxberk764

🦅🦅🦅
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
3,127
3,812
113
Kardesim covid testin pozitif çıkınca seni işe almamaları normal degil mi zaten
iyi tamam da şimdi sağlam adamsın çalış diyorlar sende tamam çalışırım diyorsun kendi çaban ile iş buluyorsun ama virüs engel oluyor bu durumda mağduriyet olmuyor mu bu elinde olan bir şey değil sonuçta 2 hafta karantina için test pozitif çıkmasa dahi şüphe bile olsa karantina oluyorsun bu nedenle iş hakkın elinden gidiyor nasıl geçineceksin

ALoNeDarK

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
9,146
4,499
113
boş işlerle uğraşma zaman kaybı

mamadu41

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,706
835
113
benim anlamadığım sen covid olduğunu işe girmek için hastaneye gittiğinde mi öğreniyorsun
Çok kötü bir durum çok zor şartlar da bir iş fırsatı doğuyor belki test pozitif bile çıkmayacak sırf karantinadasın diye iş hakkını kaybediyorsun
kardeş karantina dediğin zaten 14 gün kaldı ki senin bunu geçirmiş olman aslında bir bakıma iş yerinin lehine bir daha geçirme ihtimalin 5-6 ay yok istesen o işi bağlayabilirsin uğraşırsan tabii

xxberk764

🦅🦅🦅
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
3,127
3,812
113
benim anlamadığım sen covid olduğunu işe girmek için hastaneye gittiğinde mi öğreniyorsun

kardeş karantina dediğin zaten 14 gün kaldı ki senin bunu geçirmiş olman aslında bir bakıma iş yerinin lehine bir daha geçirme ihtimalin 5-6 ay yok istesen o işi bağlayabilirsin uğraşırsan tabii
Kanka umarım herşey umduğumuz gibi gider hani maddi yönden destek vermese bile devlet bir şekilde bir iş veya kredi sağlar mi onu merak etmişim

Guerra06

POKERFACE
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
13,418
8,912
113
Dost Covid olduğunu bildiğin halde işe girip çalışmaksa aklındaki şey senin yapmış olduğun durum suç.Diyelimki seni Covid olduğun halde işe aldılar,sen oradaki bir sürü kişiyi tehlikeye atmış olmuyor musun?Bu durumlar vicdan meselesi.Şahsen ben Covid olsam şu anda değil çalışmak için evden adımımı atmam ki milleti riske atmayayım.Sonuçta bir çok kişinin solunum rahatsızlığı var bir çok kişi ise yaşlı konumunda.Bu tür şeylere dikkat et bilinçli davran lütfen

xxberk764

🦅🦅🦅
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
3,127
3,812
113
Dost Covid olduğunu bildiğin halde işe girip çalışmaksa aklındaki şey senin yapmış olduğun durum suç.Diyelimki seni Covid olduğun halde işe aldılar,sen oradaki bir sürü kişiyi tehlikeye atmış olmuyor musun?Bu durumlar vicdan meselesi.Şahsen ben Covid olsam şu anda değil çalışmak için evden adımımı atmam ki milleti riske atmayayım.Sonuçta bir çok kişinin solunum rahatsızlığı var bir çok kişi ise yaşlı konumunda.Bu tür şeylere dikkat et bilinçli davran lütfen
Yok reis covidli kişi çalışamaz çünkü onaylı hastane sonucunu teslim etmen gerekiyor yani böyle birşey imkansız kaldı ki sağlık bakanlığı arayıp takip ediyor

PERS

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
260
143
43
iyi tamam da şimdi sağlam adamsın çalış diyorlar sende tamam çalışırım diyorsun kendi çaban ile iş buluyorsun ama virüs engel oluyor bu durumda mağduriyet olmuyor mu bu elinde olan bir şey değil sonuçta 2 hafta karantina için test pozitif çıkmasa dahi şüphe bile olsa karantina oluyorsun bu nedenle iş hakkın elinden gidiyor nasıl geçineceksin
ogrenci 364 gun calisiyor ve 365.gun hastalaniyor ve sonuc olarak sinava girmiyor.Butun o calistigi 364 gun telef oluyor.Ama elden bir sey gelmez.Senin de durumun buna benziyor.Ugrasip didiniyorsun ama elinde olmayan sebepten dolayi bir seylerden mahrum oluyorsun.Sans iste.gecmis olsun...

Ki1li

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
816
305
63
ya adam diyorki virüs var diye ben mağdur oldum devletten işsizlik yardım da yok hiçbiriniz anlamamışsınız virüs bitince alınsam o tamam diyor virüslü çalışayım demiyor virüslü çalışacak kadar biri değildir herhalde

fbulut81

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
323
606
93
Binlerce asemptom kişi varken test istemeleri diğer çalışanların sağlığı için önemli. Elbette yeni işe başvuruda test isterken mevcut çalışanlarını da periyodik testlere tabi tutmalılar.

xxberk764

🦅🦅🦅
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
3,127
3,812
113
ya adam diyorki virüs var diye ben mağdur oldum devletten işsizlik yardım da yok hiçbiriniz anlamamışsınız virüs bitince alınsam o tamam diyor virüslü çalışayım demiyor virüslü çalışacak kadar biri değildir herhalde
Bende bundan bahsettim işte devletin vereceği bir güvence yokmu illa ki devlet aaa sen mağdur oldun al 1.000 lira demesine gerek yok mesela virüs nedeniyle karantina süresince iş hakkımı kaybetmeyecek olmamı sağlaması gibi veya negatif ise bu insandan vazgeçemezsin kabul edeceksin gibi ne bilim hani çeşit çeşit yardım sunabilir yok mudur ki öyle birşey sonuçta zar zor bir iş buluyorsun ve elinde olmadan bu hakkı kaybedince geçim çok zorlaşıyor hele bu dönemde

xxberk764

🦅🦅🦅
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
3,127
3,812
113
ogrenci 364 gun calisiyor ve 365.gun hastalaniyor ve sonuc olarak sinava girmiyor.Butun o calistigi 364 gun telef oluyor.Ama elden bir sey gelmez.Senin de durumun buna benziyor.Ugrasip didiniyorsun ama elinde olmayan sebepten dolayi bir seylerden mahrum oluyorsun.Sans iste.gecmis olsun...
Yaa öğrenci ile yaşamı bir tutamazsın istediğimiz puanı alamayınca bizde 1 yıl geri gittik hazırlandık okul bitse de atansam diyede yıllar geçiyor bu aynı şey değil bu geçim derdi öğrenci en fazla 1 yıl kaybeder seneye sınava girer kaldı ki yeni sistem de ekstra koşulu olmayalar için karantinada sınava alıyorlar geçim derdi çok ayrı bir şey hiç ödemeler olmuyor bir sürü fatura borç birikiyor dahası elektrik doğalgaz kesilse ne yapacaksın yemek pişmeyecek ısınmayacaksın kaldı ki yemek almaya para yok bir tutulamaz yani