Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İmzayı Kaçırdım 🙃

clovers1995

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,034
1,768
113
Suç ne? Suç tarihine göre bir 1 yıl denetim var indirimli hali mi 20 ay cezanın
Benim ilk suç tarihim Şubat 2020 habg olmuştu 1 sene 8 ay verilmişti Şubat 2020 de 1 sene 8 ayın yatari yoktu ikinci suç tarihimde 2023 10 ay cezada burdan verildi bana fakat girdi çıktı yapmadım yeni infaz yasasından faydalandm

Tamita

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
594
328
63
Benim ilk suç tarihim Şubat 2020 habg olmuştu 1 sene 8 ay verilmişti Şubat 2020 de 1 sene 8 ayın yatari yoktu ikinci suç tarihimde 2023 10 ay cezada burdan verildi bana fakat girdi çıktı yapmadım yeni infaz yasasından faydalandm
Muhtemelen oda yararlanır yeni yasadan ama tekrar aynı suçtan ceza yerseniz sıkıntı biliyorsundur zaten

ferobaba1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
440
274
63
Hocam anlamadığım nokta mahkeme olmadan 1 sene imzaya gitmiştim saçmalık yokmu sizce
Seni denetime tabi tutar savcı mahkemeye çıkana kadar hakim karar verene kadar tutuklamak yerine senin yerin yurdun nerde olduğun belli olsun diye seni haftalık günlük neyse imzaya çağırır

clovers1995

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,034
1,768
113
Kaynatiyob mu ciddi mi diyon hocam falan diyonya
Hocam ciddi sordum mesela ben 1 sene mahkemeye kadar imzaya gitmiştim mahkeme oluncada 1 sene 8 ay habg olmuştu 2023 tede başka bir suçtan 10 ay ceza aldım iki suçumun toplamı 2 sene 6 ay ediyor fakat ben girdi çıktı bile yapmadım ve şuandada herhangi bir imza verilmedi bana karakola normalde imzaya gitmem lazım değilmi dayım avukat onada sordum imza falan yok dedi

ferobaba1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
440
274
63
Hocam ciddi sordum mesela ben 1 sene mahkemeye kadar imzaya gitmiştim mahkeme oluncada 1 sene 8 ay habg olmuştu 2023 tede başka bir suçtan 10 ay ceza aldım iki suçumun toplamı 2 sene 6 ay ediyor fakat ben girdi çıktı bile yapmadım ve şuandada herhangi bir imza verilmedi bana karakola
Dosya tarihi önemli sana 1-8 cezayıda icicilikten veya tehditten verir en düşük cezası olan suçlar diğerleri değişiktir 2. Dosyada suç farkı yoksa infaz yakmissindir uyarı verir 3. Dosyada girdi çıktı yaptırır eğer 5 yıl içinde olursa tabi 3. Dosya 4. Dosyada 3/2 5. Dosyada 4/3 6. Dosyada suç tekrarından TCK 53 verir 4/4 yatırır cezayı

ferobaba1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
440
274
63
Hocam ciddi sordum mesela ben 1 sene mahkemeye kadar imzaya gitmiştim mahkeme oluncada 1 sene 8 ay habg olmuştu 2023 tede başka bir suçtan 10 ay ceza aldım iki suçumun toplamı 2 sene 6 ay ediyor fakat ben girdi çıktı bile yapmadım ve şuandada herhangi bir imza verilmedi bana karakola normalde imzaya gitmem lazım değilmi dayım avukat onada sordum imza falan yok dedi
Yeni gelen sistemle ama 2025 Mayıs'ta onaylanan 10. Yargı paketinde yeni yasa var 10/1 ceza yani 10 ay ceza mı aldın ilk dosya olsun olmasın 1 ay yatacaksin onuda açıkta yatırır ama bu aralar cezaevine girmeyi düşünmeyin firar et gerekirse seçime kadar cezaevleri çok kalabalık ülke geneli aynı 1500 kişi kapasiteli cezaevinde 3 katı kişi var 20 kişilik koğuşlarda 60 kişi yatıyor zulüm yani