Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Herşeyin Anlamsız Gelmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Herkese merhaba. İçine düştüğüm psikolojik durumu paylaşmak istedim. Niye paylaştığımı da bilmiyorum.

Epey süredir yaşayan zombi gibiyim. Hayatta hiçbir maddi ve sağlık sorunum yok. Lakin birşeyler için çabalama azmim de hiç yok. Hayat çok anlamsız geliyor. İnsanları pek sevmiyorum. Bazen kendimi bile sevmiyorum.

İnsanlara uzaktan baktığım zaman milyonlarca köleden başka birşey göremiyorum. Hayata köle olmak için gelmiş milyonlara insan seli

23 yaşımdan sonra dinden de koptum. Yaşım 31. Burada kimseyle tartışmak istemiyorum fakat dinlerin insan icadı ve insanların avuntuları olduklarını düşünüyorum. Kimsenin inancına ters laf söylemek istemem ama düşüncem bu şekilde. Dolayısıyla dinden kopunca benim için hayatın ve çabalamanın da bir anlamı kalmadı

Çok büyük bosluktayım. Hiçbir maddi ve sağlık sorunum olmadığı halde. Hiçbir derdim olmadığı halde

Belki benim gibi insanlar da vardır diye paylaşmak istedim

aliilter1993

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
106
30
28
Okumadım ama zaten herşey anlamsızdır hayattan beklentilerimiz bize bazı şeylere anlamlı hissettirir

Erhan2121

Kaybediyoruz..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
23,063
21,556
113
Herkese merhaba. İçine düştüğüm psikolojik durumu paylaşmak istedim. Niye paylaştığımı da bilmiyorum.

Epey süredir yaşayan zombi gibiyim. Hayatta hiçbir maddi ve sağlık sorunum yok. Lakin birşeyler için çabalama azmim de hiç yok. Hayat çok anlamsız geliyor. İnsanları pek sevmiyorum. Bazen kendimi bile sevmiyorum.

İnsanlara uzaktan baktığım zaman milyonlarca köleden başka birşey göremiyorum. Hayata köle olmak için gelmiş milyonlara insan seli

23 yaşımdan sonra dinden de koptum. Yaşım 31. Burada kimseyle tartışmak istemiyorum fakat dinlerin insan icadı ve insanların avuntuları olduklarını düşünüyorum. Kimsenin inancına ters laf söylemek istemem ama düşüncem bu şekilde. Dolayısıyla dinden kopunca benim için hayatın ve çabalamanın da bir anlamı kalmadı

Çok büyük bosluktayım. Hiçbir maddi ve sağlık sorunum olmadığı halde. Hiçbir derdim olmadığı halde

Din kuruntu değil dost ilk önce onu aklından çıkar kendi hücrelerine bile bakarsan şaheser bir vücudunun olduğunu göreceksin ve bunu da elbet yaratan vardır hiç bisey sebepsiz olmaz sen dinine geri dön en büyük mutluluk dinledir manevi huzuru bulursun rahatlarsın paran pulun da var hiç girme bu işlere

2002

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,263
2,049
113

muhtmelen para bitmiştir. herşeyin sebebi para. para özgüvendir ikili ilişkide pozitif etkidir. para yoksa hayat boktandır

Kashima

スポーツ
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
15,792
4,526
113

Kardeşim bende dahil burada hiç kimse kuranı açıp okumamıştır ama bende dahil namaz kılan çok insan vardır. Bu bir dinin olmadığı anlamına gelmiyor. Seni seytan eline almış oynatıyor farkında değilsin. Biraz birseyleri değiştirmek senin elinde. Biraz maneviyata yönel yine huzur bunda var.

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Din kuruntu değil dost ilk önce onu aklından çıkar kendi hücrelerine bile bakarsan şaheser bir vücudunun olduğunu göreceksin ve bunu da elbet yaratan vardır hiç bisey sebepsiz olmaz sen dinine geri dön en büyük mutluluk dinledir manevi huzuru bulursun rahatlarsın paran pulun da var hiç girme bu işlere
Dostum şunu anla lütfen. Dinlere laf etmek istemiyorum lakin tam da üstüne bastın. Tüm bu saydığın sebeplerden dolayı avuntu olduklarını düşünüyorum.

Ben sana tanrı vardır yoktur da demedim. İnsan anatomisi kusursuz değildir. Kusursuz olarak kabül etsek bile bu dünya üzerindeki herhangi bir dinin gerçek olduğunu ispatlamaya yetmez

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,671
2,587
113

Dinlerin insanların korkuları sonucu olusmuş safsatalar oldugunu artık bilmeyen yok.bunu yeni anlamanda saçma.

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Dinlerin insanların korkuları sonucu olusmuş safsatalar oldugunu artık bilmeyen yok.bunu yeni anlamanda saçma.
İnsanlar manevi boşluğa düşmemek için inanıyor ve insanlık ölümsüzlüğü bulana kadar zaten dinler de yok olmaz. Psikolojik bir durum çünkü

Erhan2121

Kaybediyoruz..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
23,063
21,556
113
Dostum şunu anla lütfen. Dinlere laf etmek istemiyorum lakin tam da üstüne bastın. Tüm bu saydığın sebeplerden dolayı avuntu olduklarını düşünüyorum.

Ben sana tanrı vardır yoktur da demedim. İnsan anatomisi kusursuz değildir. Kusursuz olarak kabül etsek bile bu dünya üzerindeki herhangi bir dinin gerçek olduğunu ispatlamaya yetmez
Ben tanrılara inanmam zaten ben tek olan Allah a inanirim dost ben ole olaylara sahit oldum ki bu konuda yazarsam millet deli der bana şeksiz şüphesiz Allah vardır buna inan kurani kerim de ole şaheser örnekler verilmiş ki kalp gözü açık olan insanlar bu lafları bir insan yazamaz kanaatindeler bi tarafta biri gelip diyorki sen ölünce yok olacan çürüyüp gidecen bi tarafta diyorki hayır sen ölsen bile tekrar dirileceksin bir umut veriyor insana kabir alemi yalnızlıklar alemdir girdin mi içine çıkamazsin artik onun için yoku inkar etme bir yaratıcının olduğunu kabul et ustad Said nursi kitapları var sen bütün aradığın cevapları o kitaplarda bulursun benim burda birsey yazmama gerek yok iman insanı insan eder belki de sultan eyler sen sultan olmak icin uğraş yok olmak için değil hayırlı akşamlar sana

vayarkadas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
467
182
43

Kardeşim evli misin bilmiyorum ama değilsen mutlaka evlen. Çünkü gerçekten hep anlamsız gelecek. Yani hayatını dolduracak ciddi bir uğraş bulman lazım. Yoksa bu boşluğun sonu hayır değil.
İlla evlenmek değil ama bir yardım organizasyonu olur bir proje olur yani sana bu boşluğu hatırlatmayacak bir uğraş.
Din boşluğunun da bunda etkisi var illa İslam demiyorum ama bir şeye inanmak insanı en azından mücadeleye sevk ediyor.
Saygılarımla

ali77

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,144
352
83
Herşeyin anlamsız geldiğini düşünen insan boş insandır gözümde ne derdi dinlenir ne sohbeti

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Ben tanrılara inanmam zaten ben tek olan Allah a inanirim dost ben ole olaylara sahit oldum ki bu konuda yazarsam millet deli der bana şeksiz şüphesiz Allah vardır buna inan kurani kerim de ole şaheser örnekler verilmiş ki kalp gözü açık olan insanlar bu lafları bir insan yazamaz kanaatindeler bi tarafta biri gelip diyorki sen ölünce yok olacan çürüyüp gidecen bi tarafta diyorki hayır sen ölsen bile tekrar dirileceksin bir umut veriyor insana kabir alemi yalnızlıklar alemdir girdin mi içine çıkamazsin artik onun için yoku inkar etme bir yaratıcının olduğunu kabul et ustad Said nursi kitapları var sen bütün aradığın cevapları o kitaplarda bulursun benim burda birsey yazmama gerek yok iman insanı insan eder belki de sultan eyler sen sultan olmak icin uğraş yok olmak için değil hayırlı akşamlar sana
Fakat sıkıntı şu ki diğer dinlerin, mezheplerin, tarikatların mensupları da aynı senin gibi konuşuyor. Kimse yoğurdum ekşi demez çünkü

Erhan2121

Kaybediyoruz..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
23,063
21,556
113
Fakat sıkıntı şu ki diğer dinlerin, mezheplerin, tarikatların mensupları da aynı senin gibi konuşuyor. Kimse yoğurdum ekşi demez çünkü
Bizim din tatlıdır sen yoğurdu bosver şimdi sen insansın asli vazifen neyse onu yap günün gelince zaten yolcusun sende bu dünyadan göçüp gideceksin onun için sıkıldım insanları anlamıyorum cümlelerinden uzak dur çocuk değsin herhalde erkek adamın dip dik sağlam şekilde ayak ta kalmayı becer önce ondan sonra senlen dinlerden de bahsederiz ama önce sen bu bos kuruntu kafamdan kurtul amaçsız insan yasamayaz bir amacın olsun bu hayatta

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Kardeşim evli misin bilmiyorum ama değilsen mutlaka evlen. Çünkü gerçekten hep anlamsız gelecek. Yani hayatını dolduracak ciddi bir uğraş bulman lazım. Yoksa bu boşluğun sonu hayır değil.
İlla evlenmek değil ama bir yardım organizasyonu olur bir proje olur yani sana bu boşluğu hatırlatmayacak bir uğraş.
Din boşluğunun da bunda etkisi var illa İslam demiyorum ama bir şeye inanmak insanı en azından mücadeleye sevk ediyor.
Saygılarımla
Zaten temelde insan üremek ve hayatta kalmak için yaşar. Ama zamanla insan beyni çok karmaşık hale geldi. Artık bunlar için yaşamak bile anlamsız gelmeye başlıyor. Yani neslim devam etse veya yok olsa bile sonsuzluğun karşısında ne anlamı var ki

İnsanların inançlarına gerçekten birşey demek istemiyorum. Sığınılacak bir liman gibi veya kışın üstüne örttüğün sıcak bir battaniye gibi. Fakat insanların manevi boşluğa düşmemek için inandıklarını yani mutlu olabilmek için kendilerini avuttuklarını düşünüyorum. Yani evrenin karmaşıklığından çıkabilmenin en basit cevabı gibi geliyor

Erhan2121

Kaybediyoruz..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
23,063
21,556
113
Bu adama burda ne desek inanmaz zaten ole bir kafaya bürünmüş acil o kafadan çıkması lazım

nazmi11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,092
1,971
113
Zaten temelde insan üremek ve hayatta kalmak için yaşar. Ama zamanla insan beyni çok karmaşık hale geldi. Artık bunlar için yaşamak bile anlamsız gelmeye başlıyor. Yani neslim devam etse veya yok olsa bile sonsuzluğun karşısında ne anlamı var ki

İnsanların inançlarına gerçekten birşey demek istemiyorum. Sığınılacak bir liman gibi veya kışın üstüne örttüğün sıcak bir battaniye gibi. Fakat insanların manevi boşluğa düşmemek için inandıklarını yani mutlu olabilmek için kendilerini avuttuklarını düşünüyorum. Yani evrenin karmaşıklığından çıkabilmenin en basit cevabı gibi geliyor
Dostum eğitimim en temel noktası vardır basit düşünmek?
Sen bunun uzagindasin
Muhtemelen de sosyal biri degilsin
Sosyalles biraz sosyal medyadan falan uzak dur

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,470
2,633
113
Bu adama burda ne desek inanmaz zaten ole bir kafaya bürünmüş acil o kafadan çıkması lazım
Şunu da söylemek isterim. Bazı dinsizler, dinden çıkınca hayatın anlamını buldum artık daha da mutluyum gibi şeyler söylüyor. Bu kesinlikle yalan. Çünkü dinlerin insan ürünü olduğunu düşününce hayatın anlamsızlığı sonucuna varırsın ve hayattan soğursun. Çabalamaya üşenirsin

En azından bende böyle bir etki yaptı. Dünya üzerindeki sayısız dinlerin avuntularıyla mutlu olmak mı yoksa gerçeklerle mutsuz olmak mı gibi bir denklem çıkıyor insanın karşısına ve gerçekten hiç kolay bir denklem değil bu

Dinlerin insan icadı olduğunu düşünen insanların mutlu olabileceğini düşünmüyorum. En azından ben öyleyim

Erhan2121

Kaybediyoruz..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
23,063
21,556
113
Şunu da söylemek isterim. Bazı dinsizler, dinler çıkınca hayatın anlamını buldum artık daha da mutluyum gibi şeyler söylüyor. Bu kesinlikle yalan. Çünkü dinlerin insan ürünü olduğunu düşününce hayatın anlamsızlığı sonucuna varırsın ve hayattan soğursun. Çabalamaya üşenirsin

En azından bende böyle bir etki yaptı. Dünya üzerindeki sayısız dinlerin avuntularıyla mutlu olmak mı yoksa gerçeklerle mutsuz olmak mı gibi bir denklem çıkıyor insanın karşısına ve gerçekten hiç kolay bir denklem değil bu
Ömer Hayyam i bilirmisin kardes adam arastira arastira varlığı veya yoklugu bulmaya çalışan bir adamdı sen ise oturduğun yerde hiç birsey yapmadan rahat birsekilde yoktur diyorsun şimdi bole bir akla ne anlatalım dost sen sole

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...