- 48,743
- 53,285
- 113
Bizim evin oradada cok yavru var Fare öldurmuyene mama yok her sabah Şaşmaz 2 leş kapının önünde öldurenlerde başında yavrum benim bordo bereli gibiler 
@Erhan2121 hayatında bu zaman kadar kaçtane kitap okuyup bitirdin ?Şeriatin once ne demek olduğunu ogren daha sonra gel senlen ılımlı şekilde konuşalım kardeşim tm bildiğiniz konulardan bahsediyorsunuz iyi hoş da neden bilmediğiniz konulara da müdahil oluyorsunuz senin Arap diye saydığın insanların içinden iki cihanın güneşi doğmuştur biz çok ileri seviyeyiz demi bide başka milletlere laf ediyorsun gerçi cahillerlen tartışma demiş büyüklerimiz bende seni mazur görüp konudan uzaklaşıyorum bu msj lütfen cvp dahi yazma hayırlı geceler
200 tane bitirdim dostum ve okumak ayri bir olay okuduğunu anlamak çok ayrı bir olay dost@Erhan2121 hayatında bu zaman kadar kaçtane kitap okuyup bitirdin ?
iki cihan güneşi s.a.v bu şekilde örneklendirdin ya 200 tane az okumuşsun bir 200 daha okumanı tavsiye ederim,200 tane bitirdim dostum ve okumak ayri bir olay okuduğunu anlamak çok ayrı bir olay dost
Eger benim sözlerimden benim çok bilmişlik yaptigimi dusunduysen çok yanlış dusunmussun etten kemikten insanız haddim asla kibirlenmek veya böbürlenmek degil adam şeriat diyor ama hz ömerin yaşantısını bilmeden şeriata laf ediyor şeriat benim değil Allah in kanunu biz sadece kuluz ve ben şahsım olarak diyorum insanlığı bile hak etmiyorum maalesef çünkü baya kötüyüz artik@Erhan2121 hayatında bu zaman kadar kaçtane kitap okuyup bitirdin ?
iyi geceler dilerim, eyvallah.Eger benim sözlerimden benim çok bilmişlik yaptigimi dusunduysen çok yanlış dusunmussun etten kemikten insanız haddim asla kibirlenmek veya böbürlenmek degil adam şeriat diyor ama hz ömerin yaşantısını bilmeden şeriata laf ediyor şeriat benim değil Allah in kanunu biz sadece kuluz ve ben şahsım olarak diyorum insanlığı bile hak etmiyorum maalesef çünkü baya kötüyüz artik
Eywiyi geceler dilerim, eyvallah.
Adamsın dostArkadaşlar havalar cok sıcak hayvanlar cok sıkıntı cekiyo kapının önüne bi kap su mama koyun illakı durumu musait olanlar vardır iddaa slot tamam devamda bunlarıda görmezden gelmeyin 15 kg mama bin tl civarı acık kiloluklar 100 tl civarı yoksa bile bi kap su koyun
İş iyice çığrından çıktı dostum. Eskiden ben de köpeklerin toplatılmasina uyutulmasina karsiydim fakat başıboş köpeklerden dolayı her yıl zarar gören binlerce çocuk varsa bunu sorun olarak kabül etmeliyiz. Bazıları belki tepki gösterecek ama her zaman insan hayatı öncelenmelidir. Dünyanın bütün medeni ülkelerinde de böyle düşünülürRuh hastası i.ler ormanın içinde yaşıyorum kediler bi yılan tutuyo bi fare, köpek desen domuzları kovalıyo lan o kadar beyinsizler hiç neden de yok hani bağına bahçesine zarar da vermiyolar o kadar düşünmekten aciz boş insanlar
İnanmayan inanmaz dostum. Burada seninle din tartışması yapacak değilim fakat İnancına bilgi muamelesi yaparak konuşuyorsun. Halbuki adı üstünde bu bir inançtır. İnanmayanı da adeta zır cahilmiş gibi görmek yanlış. Adamın aklına birşeyler yatmıyordur.iki cihan güneşi s.a.v bu şekilde örneklendirdin ya 200 tane az okumuşsun bir 200 daha okumanı tavsiye ederim,
ek olarak şeriat yönetim tarzıyla kaç tane ülke yönetiliyor veya kanunları uygulanıyor bir bakmanı tavsiyesini ek ek ek olarak araştırmanı isterim,
yapma etme gözünü seveyim.
en ilk başta bir dostun olarak aç yaratanın kelamlarını detaylıca oku,
saygılar.
eee benden ne istiyosun ? sen işi çözmüşsün zatenİnanmayan inanmaz dostum. Burada seninle din tartışması yapacak değilim fakat İnancına bilgi muamelesi yaparak konuşuyorsun. Halbuki adı üstünde bu bir inançtır. İnanmayanı da adeta zır cahilmiş gibi görmek yanlış. Adamın aklına birşeyler yatmıyordur.
Örneğin benim de aklıma şu yatmıyor. Bu dünya bir sınav yeri deniliyor fakat netice itibariyle kimisi 100 yaşında kimisi de kundakta ölüyor. Bu dünya sınav yeriyse o zaman kundakta ölüp cennete gidenlere torpilli mi dememiz lazım. Kabül etmek istemesen de bu bir öğretmenin sınav esnasında bazı öğrencilerin kağıdını alıp sen git 100 puan verdim demesiyle eşdeğer bir mantık. Benim de aklıma bu dünyanın sınav yeri olduğu mantığı yatmıyor mesela
Dünyanın medeni ülkelerinde sokakta kedi köpek yok kral sen isveçte norveç te sokakta kedi köpek gördünmü oralarda insan neyse hayvanda o hiç farkı yok medeniyet dedigin neİş iyice çığrından çıktı dostum. Eskiden ben de köpeklerin toplatılmasina uyutulmasina karsiydim fakat başıboş köpeklerden dolayı her yıl zarar gören binlerce çocuk varsa bunu sorun olarak kabül etmeliyiz. Bazıları belki tepki gösterecek ama her zaman insan hayatı öncelenmelidir. Dünyanın bütün medeni ülkelerinde de böyle düşünülür
Köpeklere dokunmayın diyenler, evladı köpekler tarafından parçalanmış bir aileye bunu anlatamazlar. Köpek saldırılarından dolayı acil servislerinin raporları bu kadar fazlayken, ne olacak canım köpekler dolaşsın dışarıda kimseye zararları yok demek kendini kandırmaktır. Bazıları da böyle söyleyince dışarıda sapıklar, katiller de de dolaşıyor diye cevap veriyorlar. Sanki başıboş köpekler toplatılmalıdır diyenler bu sabıkalı tiplerin dışarıda dolaşmasını destekliyorlarmış gibi saçma sapan bir argümanla sürekli geliyorlar
Göz kapanması çok sıradan bişey ve tedavisini herkes yapabilir.sahsen benim eşim böyle bir durumu asla eş geçmez ve yolda falan gördüyse eve döndükten sonra mutlaka gidip tedavilerini yapar 1 veya 2 kere uğramanız yeterli.bir peçete veya pamuğa çayın demini sürün pamukla gözlerine uygulayın çok basit şekilde iyilesiyorlar.tabii aşırı ilerlemiş bı durumdaysa o işi veteriner halleder.bizim evde 1 çift vardı 3de yavruları oldu etti sana 5 😁Bunlar için bende belediye gittim gözleri kapanmış ac hayvanlar yok ilgilenen falan yok gırlaklayacam adamı cins cins konuşuyo
Aynen öyle kral losyonu en az bi kez sürmek lazım yavrulara cogu ufak bi temizlik yüzünden gözünü kaybediyo 2 dk atırıp temizleyecen o kadar ama bizim insanımızda yok o işte büyüdümü seninkilerGöz kapanması çok sıradan bişey ve tedavisini herkes yapabilir.sahsen benim eşim böyle bir durumu asla eş geçmez ve yolda falan gördüyse eve döndükten sonra mutlaka gidip tedavilerini yapar 1 veya 2 kere uğramanız yeterli.bir peçete veya pamuğa çayın demini sürün pamukla gözlerine uygulayın çok basit şekilde iyilesiyorlar.tabii aşırı ilerlemiş bı durumdaysa o işi veteriner halleder.bizim evde 1 çift vardı 3de yavruları oldu etti sana 5 😁
Benimkiler anne 2 yaşına giricek baba 1 yaşında yavrular 15 günlük gözleri yeni açıldı.5 kediye bakamam yavruları vericekdim ama 1ine aşık oldu cocuklar o kalıcak gibi dier 2sini vericem.benimkiler cins kedi sokak kedisi değil.6 sene önce bakdik sokak kedisine 2 yıl ölçek gibiydi toparlanana kadar evde kalsın dedik bı turlu salamadik sokağa 2 yıl sonra hanım hamile kalınca mecbur saldık takip ettik alıştı sokağa 2 3 yıl gördük sonra kayboldu ya öldu yada biri aldı evineAynen öyle kral losyonu en az bi kez sürmek lazım yavrulara cogu ufak bi temizlik yüzünden gözünü kaybediyo 2 dk atırıp temizleyecen o kadar ama bizim insanımızda yok o işte büyüdümü seninkiler
Ikısınıde sokaktan aldım siyah olan zeytın hastaydı baya ıyılestı diğerinin adı ıse şans oğlum 2 aylıktı 3 seneden beri bızde tekirIkı tane ewde bakıyorum uykudan uyanıyom canları seviyorum cocugum gıbıler