Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Futbolun Yusuf'u - Sadio Mane

morientes

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
121
59
28
"Ayakkabısı Olmadan Başladı, Şimdi Milyonlar Ona Hayran: Sadio Mané

Sadio Mané, bugün Liverpool ve Bayern Münih gibi dev kulüplerde oynamış, milyonlarca hayrana sahip Senegalli bir yıldız. Ancak onun hikayesi, sıradan bir başarı öyküsünden çok daha fazlası…

Bir gün köyünde, ayağında ayakkabı olmadan futbol oynayan bir çocuk vardı. Annesi onu futboldan uzak tutmak istiyordu çünkü futbolun bir meslek olacağına inanmıyordu. Babası ise, Sadio 7 yaşındayken bir hastalıktan dolayı hastaneye bile götürülemeyecek kadar yoksul oldukları için hayatını kaybetti.

Ama Mané'nin içinde sönmeyen bir ışık vardı. 15 yaşında, köyünden Dakar’a – başkente – futbolcu seçmelerine gitmek istedi. Annesi karşı çıktı. Köyün ileri gelenleri bile ona "boş hayal" gözüyle baktı. Ama Mané gizlice yola çıktı. Yanında sadece birkaç kıyafet, çok az para ve dizlerinden yamalanmış bir şort vardı.

Seçmelere gittiğinde bazı yetkililer onunla alay etti:

"Sen mi futbolcu olacaksın? Bu ne hal?"
Ama o sahaya çıktığında herkes sustu. Top ayağına geldiğinde adeta konuşuyordu. Göz kamaştırdı.

Oradan Fransa’ya, ardından Salzburg’a, Southampton’a, Liverpool’a… Ve bir gün Ballon d'Or listesine adını yazdırdı.

Ama onu asıl büyük yapan başarıları değil, kalbi oldu.

• Senegal'deki köyüne hastane yaptırdı.
  • Her yıl binlerce çocuğun eğitim masraflarını karşılıyor.
  • Köyüne internet altyapısı, yakıt istasyonu, postane kurdu.
  • 2020 yılında gazeteciler ona lüks kıyafet giymediği için sorduğunda şöyle dedi:

"Benim Ferrari’ye ihtiyacım yok. Aç çocukları doyurmak varken neden milyonlarca doları harcayayım?"
Son Söz

Sadio Mané, sadece büyük bir futbolcu değil. O, karakteriyle milyonların gönlüne taht kurmuş bir adam. Unutma… Bazen başarı, sadece gol atmak değil; geride bir ışık bırakmaktır.

DoktorX

DOKTOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,035
4,611
113
"Ayakkabısı Olmadan Başladı, Şimdi Milyonlar Ona Hayran: Sadio Mané

Sadio Mané, bugün Liverpool ve Bayern Münih gibi dev kulüplerde oynamış, milyonlarca hayrana sahip Senegalli bir yıldız. Ancak onun hikayesi, sıradan bir başarı öyküsünden çok daha fazlası…

Bir gün köyünde, ayağında ayakkabı olmadan futbol oynayan bir çocuk vardı. Annesi onu futboldan uzak tutmak istiyordu çünkü futbolun bir meslek olacağına inanmıyordu. Babası ise, Sadio 7 yaşındayken bir hastalıktan dolayı hastaneye bile götürülemeyecek kadar yoksul oldukları için hayatını kaybetti.

Ama Mané'nin içinde sönmeyen bir ışık vardı. 15 yaşında, köyünden Dakar’a – başkente – futbolcu seçmelerine gitmek istedi. Annesi karşı çıktı. Köyün ileri gelenleri bile ona "boş hayal" gözüyle baktı. Ama Mané gizlice yola çıktı. Yanında sadece birkaç kıyafet, çok az para ve dizlerinden yamalanmış bir şort vardı.

Seçmelere gittiğinde bazı yetkililer onunla alay etti:

Ama o sahaya çıktığında herkes sustu. Top ayağına geldiğinde adeta konuşuyordu. Göz kamaştırdı.

Oradan Fransa’ya, ardından Salzburg’a, Southampton’a, Liverpool’a… Ve bir gün Ballon d'Or listesine adını yazdırdı.

Ama onu asıl büyük yapan başarıları değil, kalbi oldu.

• Senegal'deki köyüne hastane yaptırdı.
  • Her yıl binlerce çocuğun eğitim masraflarını karşılıyor.
  • Köyüne internet altyapısı, yakıt istasyonu, postane kurdu.
  • 2020 yılında gazeteciler ona lüks kıyafet giymediği için sorduğunda şöyle dedi:

Son Söz

Sadio Mané, sadece büyük bir futbolcu değil. O, karakteriyle milyonların gönlüne taht kurmuş bir adam. Unutma… Bazen başarı, sadece gol atmak değil; geride bir ışık bırakmaktır.
Adam gibi adam. Helal olsun. Nerden geldiğini unutmadı hiç

DoktorX

DOKTOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,035
4,611
113
Gücün degistiremedigi çok nadir insanlardan vallahi çok büyük insan
O şöhreti yakalayıp değişmemek çelik gibi irade çok sağlam altyapı gerektirir
Çok var öyle fakirlikten gelip büyük şöhrete ulaşan geldiği yeri unutan

morientes

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
121
59
28
O şöhreti yakalayıp değişmemek çelik gibi irade çok sağlam altyapı gerektirir
Çok var öyle fakirlikten gelip büyük şöhrete ulaşan geldiği yeri unutan
Evet ya düşünsene şaka gibi dünyanın en büyük futbol takımlarından birinde oynuyorsun milyonlarca dolar kazanıyorsun seni tanımayan yok senin elinde cami kırık eski bir telefon ver inanılır gibi değil bu adamda gerçekten bir peygamber iradesi var

morientes

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
121
59
28
Ben net söylüyorum asla ama asla o kadar iyi kalamazdım

DoktorX

DOKTOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,035
4,611
113
Evet ya düşünsene şaka gibi dünyanın en büyük futbol takımlarından birinde oynuyorsun milyonlarca dolar kazanıyorsun seni tanımayan yok senin elinde cami kırık eski bir telefon ver inanılır gibi değil bu adamda gerçekten bir peygamber iradesi var
Bizde borç içinde yüzer en kralını kullanmak isteriz

Sisifos

.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
15,987
6,014
113
cidden elindeki telefonun camı mı kırık okadar değildir yav

Sisifos

.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
15,987
6,014
113
Heee o kadar. Abartmış o da biraz
cidden abartmış bende bi süre kullandım parasızlıktan camı kırık telefon ama gözüme acayip zarar verdi bi süre sonra normal şeyleri bile bi anda üstünde çizgi varmış gibi görüyodum parayı bulunca teli değiştim zamanla düzeldi tabi