Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Emlakçılık Yapan Var Mı

Spyzera

Herhangi Bir Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,435
2,444
113
Bu mesleği yapanlara sormak istiyorum nasıl bir paralar kazanıyorsunuz merak ediyorum.

Bir ev için anlaşma üzerindeydim evin fiyatı 7150 en son 7 olur diyordu kafamda almak vardı en son evin altındaki ofise de sorayım dedim.

Adam daire sahipleriyle konuşturdu beni bana adam demez mi 6 milyon olur şok oldum.

Bugün anlaştım, kapora verdim emlakçı da 100 bin alacak bu normal buna bir şey demem de ben 7 milyon kabul etseydim bu emlakçı o aradaki milyonun kaçını cebe indirecekti tüm gündür aklımdan çıkmıyor.

Bir de diyormuş ki ben 6 milyona vereceğinizi bilmiyorduk geçenlerde 6300 veren vardı zaten demiş türlü türlü fırıldaklıklar dönüyor..

Her yerde böyleyse işi gücü bırakıp emlakçı olalım valla bilmiyorum başınıza böyle olaylar gelen var mı her yerde böyle mi acaba..

tusubana33

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,626
1,606
113
Ben emlakçı açacak olsam adını döşemeci emlak katarim döşemeden bırakmayız da slogan olur 😃 Yapabilene parası vardır sonuçta emlakçı bir evi kiraya bile verse adama 8 veriyorsa kira en az 10 alıp ordan 2 kesiyor. Parası olan iş ağzı laf yapana

Saulalvarez

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
30,831
17,001
113
Büyüksehirlerde emlak işi böyle kim kime ne gecirdiyse dikkat edip alacagın malı iyi soruşturman lazım gerekirse malsahibinede ulasman lazım

Cepni

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
359
149
43
Bu mesleği yapanlara sormak istiyorum nasıl bir paralar kazanıyorsunuz merak ediyorum.

Bir ev için anlaşma üzerindeydim evin fiyatı 7150 en son 7 olur diyordu kafamda almak vardı en son evin altındaki ofise de sorayım dedim.

Adam daire sahipleriyle konuşturdu beni bana adam demez mi 6 milyon olur şok oldum.

Bugün anlaştım, kapora verdim emlakçı da 100 bin alacak bu normal buna bir şey demem de ben 7 milyon kabul etseydim bu emlakçı o aradaki milyonun kaçını cebe indirecekti tüm gündür aklımdan çıkmıyor.

Bir de diyormuş ki ben 6 milyona vereceğinizi bilmiyorduk geçenlerde 6300 veren vardı zaten demiş türlü türlü fırıldaklıklar dönüyor..

Her yerde böyleyse işi gücü bırakıp emlakçı olalım valla bilmiyorum başınıza böyle olaylar gelen var mı her yerde böyle mi acaba..
Babacan malesef böyle mesleğimden dolayıda emlakçılarla muhattap olurdum. Ev sahipleri bile bu durumdan inanılmaz şikayetçi kaç tane ev sahibi gelip ya şu eve bir alıcı bulalalım derlerdi. Çalıştığım iş yerinde rütbem olduğu için o kadar samimi olabiliyordum. Serbest piyasa sonuç kör tuttuğunu derlermiş umarım düzelir.

aSiRuH06

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
17,800
13,608
113

Kardeşim dedigini dikene EMLAKCİ DENİR..daha fazla ayrıntıya gerek yok..

JayJayOkocha

10Numara
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
16,127
17,928
113
Ev sahibi bana 6 yi ver üstü sen kaça satarsan demiştir
Genelde böyle oluyor
Benimde arsa satışta emlakçıya elime şunu ver üstü sen kaça satarsan dedim diğer türlü emlakçılar artık komisyona bile pek ilgilenmiyor paraya doymuş çoğu

Clyn0133

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
331
89
28
Bence işi gücü bırak emlakçı ol . Çünkü yazdığın gibi bu iş kardeşim :)

kirpi

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,610
1,596
113

yerine göre degişiyo bizim burda emlakçı alanda satandan %3 alıyor

Estebtc

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
1,735
1,228
113

Bu anlaşmaya bağlı kanka 6 milyonu ver kaça satarsan sat diye anlaşmıştır emlakçıyla ciddi paralar kazanıyorlar güzel bir satış yap bir sene çalışma ama 6 milyon ederi olan evi her adam 7 ye satamaz herkes senin gibi 7 yi kabul etmiyor kılı kırk yarıyor ev sahibiyle görüştür diye sıkıştırıyor

Dogan20

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,618
358
83

Bugün anlaştım, kapora verdim emlakçı da 100 bin alacak bu normal buna bir şey demem de ben 7 milyon kabul etseydim bu emlakçı o aradaki milyonun kaçını cebeindirecekti tüm gündür aklımdan çıkmıyor.

Iyi para knk ben yapıyorum ofisimiz var

egehandro

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
18,515
16,838
113

Aktif olarak geniş ailem inşaat işiyle uğraşıyor, bu bahsettiğin olay emlakçı-ev sahibi arasında geçen olaya bağlıdır, ev sahibi der ki kardeşim beni kurtaran rakam 6m ancak ötesine berisine 1 kuruş daha para vermem.

Böyle olduğu zaman evin piyasa fiyatına göre emlakçı fiyat belirler ve alıcı ile arasındaki bağlantıyı ona göre şekillendirir yani ağzını 7150 ile açıp o evi 6.5m civarlarına kadar düşürür ancak yavaş satan bir yöntemdir.

İkinci seçenek ise ev sahibi ile komisyon anlaşması bu %2’dir ev sahibi evin satılan parasından bu parayı vermeyi kabul ederse emlakçı o evi en hızlı ve en uygun şekilde satmayı çalışır ve hem satıcı hem alıcı tarafından %2 alır yani total %4.

Üçüncü seçenek ise sadece alıcıdan komisyon alıp sadece hareket sağlamak.

Bu seçeneklerin hiç birisi yanlış değil sadece ev sahibi ve emlakçılar arasında olan diyaloğa göre şekillenir.

Rica ederim 😅

worexpro

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,501
498
83
Her işte olduğu gibi bu işide hakkıyla yaparsan iyi para var çevre para gibi imkanlarında varsa süper

duvar01

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,509
989
113
Tamam kardes 8 mılyon paran varmıs ıstesen 10-15 mılyonunda verırsın ok zengınsın aynen anladık kesın amacın emlakcılıgı sorgulamaktır aynn tm

Brk0179

Ya Allah Bismillah ADANASPOR
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
3,600
1,948
113
Ne paralar arkadaş

Spyzera

Herhangi Bir Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,435
2,444
113
Bu anlaşmaya bağlı kanka 6 milyonu ver kaça satarsan sat diye anlaşmıştır emlakçıyla ciddi paralar kazanıyorlar güzel bir satış yap bir sene çalışma ama 6 milyon ederi olan evi her adam 7 ye satamaz herkes senin gibi 7 yi kabul etmiyor kılı kırk yarıyor ev sahibiyle görüştür diye sıkıştırıyor
Öyle ama 2 yıllık bina benden başka 2 kişi almış daha sözleşmesi bitiyor sanırım daha anlaşmayacağız satılmıyor diyor böyle fiyat çekerse tabii ki satamaz müteahhit fena uçurum var arada

Hollandally

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
181
13
18
Kanka ben emlakcıyım hayatımda böyle lanet bir sektör görmedim şükür ben işimi dürüst yapıyorum ama bu sektördekilerin yüzde 80 ni yalan konuşur ve malı satayım da nasıl satarsam satayım önemli değil parama bakarım kafasındalar. Ama mal sahipleri de bir o kadar kaypak emlakçı olmasa malı satamayacak adamlar var memlekette ama sattığımız da gözü bizim komisyona dikiyor kesik atmaya çalışıyor. Zaten onlar önce kendi satmaya çalışır satamazsa emlakçı satar. Ama benden size bir tavsiye bir malınız varsa direk emlakçıya verin ve ona söyleyin ki atıyorum 2 milyon benim elime geçsin üstü senin olsun bak bakalım nasıl düşüyor o işin üstüne , tabi sizin işinizi gören miktarda piyasaya uygun olması lazım

Antep7575

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,141
4,975
113
Çalışmayı sevmiyorsan özellikle beden işçisi olarak en temiz iştir fakat farklı bir yönden bakacaksak en boş meslek şöyle düşün sabah 9-10 gibi dükkanı açtın ufak temizlik yaptın oturdun masaya müşteri gelirse satacam diye belki de 1-2 ay beklersin boşlukta ise iddaa düşünürsün onun için benim açımdan iyi değil garanti para olan mesleklere bak
Ben iddaa da keşke 2-3 milyon vursam playstation salonu açmayı düşünüyorum