http://www.bilimselyuzme.com/
Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Elden Borç Hakkında

dost

🪬
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
78,242
50,332
113
Selamın aleyküm herkese bol şanslar iyi geceler.
Şu 1 haftalık kayıplardan önce kasam güzel durumda olduğu için çocukluktan arkadaşım olan, sürekli irtibat halinde olduğum birine 7800 tl borç vermiştim güvendiğim için ve sabit bir işi maaşı olduğu için vermiştim.Parayı elden nakit çekip vermiştim.Bugün mesaj attım dedim böyle böyle battım vereceğin zaman yaklaştı ama 5-6 gün önce verebilir misin ,ayın 5 inde 4 bin tl ödemem var dedim. Mesajlara görüldü attı, arıyorum açmıyor bugün mahallesine gittim bir abisine ulaştım. Yanında arattım onun telefonunu açtı dedi Murat geldi borcun varmış neden telefonları açmıyorsun vs dedi. 5 gün diyor ben o parayı dediğim zaman da değil 4-5 aya anca veririm falan laga luga yaptı bayağı sonra ben de olduğu kafeye gittim biraz itiş kakış sinirler gerildi araya birkaç kişi girdi ayrılmadan önce de sana para falan yok dedi. Almak istesem vura kıra alırım ama suçlu ben olurum. Whatsappta , İnstagramda mesajlara baktım , borç verdiğime dair birçok konuşmamız var bana parayı asla vermeyeceğini söyledi kendime de zor hakim oluyorum zarar verip suçlu duruma düşmek istemiyorum. Bu parayı hukuki yollarla alma hakkım var mı, vermeme durumu olursa . Ki büyük ihtimalle de vermeyecek bende başka yollara başvurmak istemiyorum.
Konu hakkında görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

talisca53

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
7,658
4,504
113
Kardeş bosver bulaşma başına bela alırsın evli çocukluysan dahada sıkıntı değmez hiçbir şekilde alamazsın kanuni yolla onuda Bil benden sana naçizane tavsiyem kardeş

dost

🪬
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
78,242
50,332
113
Kardeş bosver bulaşma başına bela alırsın evli çocukluysan dahada sıkıntı değmez hiçbir şekilde alamazsın kanuni yolla onuda Bil benden sana naçizane tavsiyem kardeş
Zaten onun için sordum dost evli çocuklu falan değilim

JustWatch

Bazı şeyler değişmez
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
34,546
19,154
113
Bankadan mi yolladin

SULLY

Summerhouse
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
32,008
26,258
113
Selamın aleyküm herkese bol şanslar iyi geceler.
Şu 1 haftalık kayıplardan önce kasam güzel durumda olduğu için çocukluktan arkadaşım olan, sürekli irtibat halinde olduğum birine 7800 tl borç vermiştim güvendiğim için ve sabit bir işi maaşı olduğu için vermiştim.Parayı elden nakit çekip vermiştim.Bugün mesaj attım dedim böyle böyle battım vereceğin zaman yaklaştı ama 5-6 gün önce verebilir misin ,ayın 5 inde 4 bin tl ödemem var dedim. Mesajlara görüldü attı, arıyorum açmıyor bugün mahallesine gittim bir abisine ulaştım. Yanında arattım onun telefonunu açtı dedi Murat geldi borcun varmış neden telefonları açmıyorsun vs dedi. 5 gün diyor ben o parayı dediğim zaman da değil 4-5 aya anca veririm falan laga luga yaptı bayağı sonra ben de olduğu kafeye gittim biraz itiş kakış sinirler gerildi araya birkaç kişi girdi ayrılmadan önce de sana para falan yok dedi. Almak istesem vura kıra alırım ama suçlu ben olurum. Whatsappta , İnstagramda mesajlara baktım , borç verdiğime dair birçok konuşmamız var bana parayı asla vermeyeceğini söyledi kendime de zor hakim oluyorum zarar verip suçlu duruma düşmek istemiyorum. Bu parayı hukuki yollarla alma hakkım var mı, vermeme durumu olursa . Ki büyük ihtimalle de vermeyecek bende başka yollara başvurmak istemiyorum.
Konu hakkında görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Elden nakit verdiysen mahkeme falan boş iş ispatlayamazsın inkâr eder mesajda konuştuk ama yüz yüze gelince vermedi der çıkar işin içinden

SULLY

Summerhouse
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
32,008
26,258
113
Benim başıma gelse bu durum açık söylim sonucu ne olursa olsun çöker alırım miktar yüksek 300-500 neyse hadi 1k neyse 7.8 k para seve seve o parayı ondan alırım

pehlivan35

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
14,934
5,122
113
İbana attiysan bile açıklamaya borç yazmadiysan onda bile hak iddia edemiyorsun

JustWatch

Bazı şeyler değişmez
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
34,546
19,154
113
Hukuki olarak hicbisey yapamazsin dost

adaş

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,646
1,515
113
Parayı verirken imzalattırsaydın ne bileym icra koyardın üstüne o işler öyle olmuuormuydu, neyse diğer hicbir türlü alamazsın paranı ya kanla alıcan vurucan kırıcan yada unutcan parayı

dost

🪬
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
78,242
50,332
113
Sağolun dostlar fikirleriniz için teşekkğr ederim

SULLY

Summerhouse
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
32,008
26,258
113
Anlaşıldı bu devirde hiçbir sktğmın insanına güven falan olmayacak
Böyle bir durum yüzünden herkesi aynı kefeye koyma o senin iyi niyetini suistimal etmiş kötü duruma sokmuş diye gelecekte insanlara ön yargılı davranmak senin zararına olur

dost

🪬
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
78,242
50,332
113
Böyle bir durum yüzünden herkesi aynı kefeye koyma o senin iyi niyetini suistimal etmiş kötü duruma sokmuş diye gelecekte insanlara ön yargılı davranmak senin zararına olur
Daha önce çok kez borç verdim aldım o bana verdi ben zamanında verdim vs şimdi en sıkışık zamanımda böylesine bir gtlük yapması hem zoruma gitti hem çok gerdi beni birde 12 senelik çocukluk arkadaşım

pehlivan35

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
14,934
5,122
113
Yani adam senden parayı neden nakit istedi keşke ibandan atsaydin

Penaltı

Ankarali
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
26,737
28,426
113
En iyisi bir avukata sor dava açabilirsin ama elinde kanıt olmadığı için bir cacık olmaz belki watsap konuşmaları veya farklı biryerden Koparabilirsin avukata sor davayı kazanirsan zaten bütün masrafları karşı taraf ödüyor diye biliyorum.