Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet E Ticaret Hk

Kolonbey

🆈🅰🆁🅱🅰🆈
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,021
376
83
Ben 2020 yılında başladım dışarıdan göründüğü gibi değil

Tekstil ürünü sanıyordum tişört elbise falan
Trendyol hepsiburada gibi sitelerde

Sistem şöyle işliyor

Sen 50 tl ye ürün alıyorsun
150 satıcaksın, satıştan sende %20 komisyon alıyor 30 tl , bide kargo parası kesiyor şuan en kötü 50 tl dir , hizme bedeli 5 tl , %10 kdv tekstil için : yani 50 ye alıp 150 e sattığınız da 5/10 tl kar kalıyor

Ürün gitti müşteri beğenmedi iade etti diyelim
Gidiş +Geliş kargo ücretini sen ödüyorsun 100 tl misal

Yapışacak iş değil

crazyboys

кяαℓ¢̧ıρℓαк
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,410
4,201
113
Vay arkadaş baya meşakkatli işmiş kazanç zayıf kalıyor bilgilendirme yapan tüm dostlarıma teşekkür ederim

Woodyhood

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
500
276
63
Dostum kısaca bahsedeyim. Bende sermayemin gelmesini bekliyorum e ticarete veya da e ihracata girmek için , inşallah herşey gönlünce olur.

İlk başta planlamani yap yurt içinde mi düşünüyorsun yurt dışında mı?

Pazar araştırması yapıyorsun, hangi platformlar var hangi ülkelere satış yapacaksın. ( Avrupa, Amerika, Japonya, Canada, İngiltere , Rusya , Avustralya, Körfez Ülkeleri ) ( Amazon, Shopitify, eBay)

Yoksa yurt içi Türkiye ye mi? (Trendyol, Sahibinden, Dolap)

Daha sonra ne satmak istiyorsun, hangi kategoride araştırmalar yapıyorsun? ( Tekstil, Elektronik, Beyaz Eşya, Mobilya, Ev dekarosyon ... gibi)

En önemli yere geliyoruz...!!!

Şirket açıyorsun ( Şahıs şirketi, Limited Şirketi)

Hangi şirket türü sana uygun ? Şirket giderleri hesaplama? Home ofis mi çalışacaksın yoksa bir dükkan mi kiralayacaksın?

Bunlara karar verdikten sonra geldi ürüne ne?

Yurt dışından ( Çin, Tayland, Hindistan gibi ülkelerden) getirip mi satacaksın , kendin mi üreteceksin, her hangi bir üreticiden mi alacaksın, ne satacaksın, stok olarak mi çalışacaksın yoksa üreticinin elinde ne kadar stok var ?

Maliyet hesaplama ( kira, KDV, kargo vsvs) , satış fiyatı belirleme .

Buradan sonrasi ürün ilsteleme ( zaten lnternette gereğinden fazla bilgi ve içerik mevcut!)

Kardeşim benden sana dost tavsiyesi , bu işi yilllarini harcamış profesyonel insanlar var ve bunlar eğtim setleri satıyorlar parasıyla , iyi araştır doğru kişiyi bulacaksın , 2-3 lira verip bu eğtim setlerini al.

Sana üç tane pazar öneririm.

1) ülke içi TRENDYOL
2 ) Rusya pazarı için OZON
3) Avrupa , Amerika ve Canada için AMAZON

crazyboys

кяαℓ¢̧ıρℓαк
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,410
4,201
113
Dostum kısaca bahsedeyim. Bende sermayemin gelmesini bekliyorum e ticarete veya da e ihracata girmek için , inşallah herşey gönlünce olur.

İlk başta planlamani yap yurt içinde mi düşünüyorsun yurt dışında mı?

Pazar araştırması yapıyorsun, hangi platformlar var hangi ülkelere satış yapacaksın. ( Avrupa, Amerika, Japonya, Canada, İngiltere , Rusya , Avustralya, Körfez Ülkeleri ) ( Amazon, Shopitify, eBay)

Yoksa yurt içi Türkiye ye mi? (Trendyol, Sahibinden, Dolap)

Daha sonra ne satmak istiyorsun, hangi kategoride araştırmalar yapıyorsun? ( Tekstil, Elektronik, Beyaz Eşya, Mobilya, Ev dekarosyon ... gibi)

En önemli yere geliyoruz...!!!

Şirket açıyorsun ( Şahıs şirketi, Limited Şirketi)

Hangi şirket türü sana uygun ? Şirket giderleri hesaplama? Home ofis mi çalışacaksın yoksa bir dükkan mi kiralayacaksın?

Bunlara karar verdikten sonra geldi ürüne ne?

Yurt dışından ( Çin, Tayland, Hindistan gibi ülkelerden) getirip mi satacaksın , kendin mi üreteceksin, her hangi bir üreticiden mi alacaksın, ne satacaksın, stok olarak mi çalışacaksın yoksa üreticinin elinde ne kadar stok var ?

Maliyet hesaplama ( kira, KDV, kargo vsvs) , satış fiyatı belirleme .

Buradan sonrasi ürün ilsteleme ( zaten lnternette gereğinden fazla bilgi ve içerik mevcut!)

Kardeşim benden sana dost tavsiyesi , bu işi yilllarini harcamış profesyonel insanlar var ve bunlar eğtim setleri satıyorlar parasıyla , iyi araştır doğru kişiyi bulacaksın , 2-3 lira verip bu eğtim setlerini al.

Sana üç tane pazar öneririm.

1) ülke içi TRENDYOL
2 ) Rusya pazarı için OZON
3) Avrupa , Amerika ve Canada için AMAZON
Amin inşallah kral

diyarasim

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
541
396
63
Selamın aleykum dostlarım e ticaret yapmayı planlıyorum bu işi yapan var mı kazancı nasıl belli bir maaş ile çalışmaktan yoruldum ne büyüyoruz ne küçülüyoruz sürekli aynı yerdeyiz fikirlerinizi alabilirmiyim.
Kanka inanirmisin bugün bende başladım açtım sayfamı herkese yaydim

RedfoX

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,880
1,073
113
3-4 arkadaş cafede oturuken hep bu muhabbet döner.herkesin bir fikri vardır,ama icraat 0😄