Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet DEPREM....

kdr44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,305
1,842
113
haarp olayı dışında yazdıkların mantıklı hocam. Uyarı için teşekkürler.
Hocam harp nedir bilirmisin neyde kulanilir neden kullanılır. Bizde şu mantık var büyük depremleri harp ile kasıtlı yaptılar diye bir algı var ama o iş öyle değil dünyanın bütün deprem olabilecek ülkelerinde harp sistemini kullanırlar küçük sismik dalgalarlar küçük ölçekli depremler oluşturarak biriken enerjiyi küçük küçük boşaltmak için harp sistemi kullanilir sebebi ise büyük depremleri önlemek için. Özellikle California kıyılarında dünyanın en büyük depremi bekleniyor sırf bu sistemle küçük küçük bosaltirlar kasıtlı bilerek yapılır.

Şimdi ise santorino yanar dağı çevresinde küçük küçük sismik dalgalar üreterek kullanılıyor yaklaşık 1 aydır. Amaç daha büyük depremleri önlemek tusunami felaketini önlemek için biraz küçük çaplı araştırma yaparsan anlarsın ne demek istediğimi.

kdr44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,305
1,842
113
Boşa değil kardeş şimdiki nesil maalesef işi şakaya alıyor sıkışınca bak bakalım nefesi nerede alıyor 🤷
Kimsenin başına gelmesini istemem deprem korkusu o tranva çok büyük bir şey ben aylarca kendime gelemedim şuan bile hala her sallanmada o ana gidiyorum. Düşmanım dahi olsa rabbim kimseye gostemersin deprem korkusunu deprem panigini

YoXuL

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
18,715
11,009
113
Merhaba arkadaşlar.
İç karartıcı ve temkinli olmanız gereken bir kaç bilgi vericem yabancı kaynaklar ve kendi on goru araştırmalarımla özellikle bu ay içerisinde Mart ayı içerisinde İzmir ,Muğla , Manisa gibi ege kıyı şehirlerinde yaşıyan arkadaşlar deprem için hazirliklarinizi kesinlikle oluşturun. Bu ay içerisinde minimum 6 şiddetinde çok çok yüksek ihtimalle deprem veya depremler olucak bakın minimum 6 diyorum bu 7 bile olabilir. Samtorino yanar dağıyla oynuyorlar harp silahlarıyla bu söylediğim size uydurma ve kulağa komik gelebilir varsın gelsin ama siz yinede gulsenizde deprem olmasa bile deprem hazırlığı izi yapın muhakkak her odanızın bir kosesinde deprem çantası hazırlayın.

Diğer uyaracagim ve en önemlisi Bingöl, Tunceli fay hattı son noktaya geldi Kasım ayına dikkat edin 2025 sonuna doğru en geç orası kırılacak ve çok büyük bir felaket olucak Maraş depremlerin geçebilir ve gözle görülür bir şekilde Arap yarım adasinin ayrıldığını gösterecek bize o denli büyük bir deprem olucak bakın temmuz - Aralık aylari icerisnde yüzde 99 bu fay kırılacak ve o büyük depremi oluşturacak özellikle büyük tahminler Kasım ayı içerisinde diyor.

Ben Allah değilim tövbe haşa inancim da var herşeyi rabbim bilir ama bazı araştırmalar tahmin yürütmeyi gösterir. Herşeyi Allah bilir siz yinede gülüp gecsenizde alay etsenizde deprem olmayacak olsa bile hazirliginizi yapın evin her odasına 1 deprem çantası koyun. Bakın ben Malatya'da yaşıyorum o büyük depremleri iliklerime kadar yaşadım. Bu korku bu acı hiç bir şeye benzemez sizlere ebedi kalıcı hasarlar tranvalar bırakır. Deprem şakaya gelmez tedbirli olun bir adet deprem cantas 1-2 bin lira 4 tane yapsanız varsın 10 bin liranix gitsin ölümün önüne kimse geçemez ama olaki göçük altinda kalmanız durumunda sizi hayatta tutacak çok büyük bir şey deprem çantası.

Bu söylediklerimi lütfen dikkate alın ve bunuds alay konusu yapmayın.
Kardeş ben Hatay'da yaşadım para geçmiyordu tam Bir açlık savaşı vardı ilk günler bir makarnayı bile parayla alamıyordun üç gün aç kaldım diyebilirim üç gün külot atlet sırılsıklam durdum Allah kimseye yaşatmasın diyebilirim

alisevncc

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,988
1,054
113
Hocam harp nedir bilirmisin neyde kulanilir neden kullanılır. Bizde şu mantık var büyük depremleri harp ile kasıtlı yaptılar diye bir algı var ama o iş öyle değil dünyanın bütün deprem olabilecek ülkelerinde harp sistemini kullanırlar küçük sismik dalgalarlar küçük ölçekli depremler oluşturarak biriken enerjiyi küçük küçük boşaltmak için harp sistemi kullanilir sebebi ise büyük depremleri önlemek için. Özellikle California kıyılarında dünyanın en büyük depremi bekleniyor sırf bu sistemle küçük küçük bosaltirlar kasıtlı bilerek yapılır.

Şimdi ise santorino yanar dağı çevresinde küçük küçük sismik dalgalar üreterek kullanılıyor yaklaşık 1 aydır. Amaç daha büyük depremleri önlemek tusunami felaketini önlemek için biraz küçük çaplı araştırma yaparsan anlarsın ne demek istediğimi.
hocam 7 şiddetinde ki bir deprem 27.000 tane 4 şiddetinde depreme eş değerdir. Kabataslak olarak hesaplarsak bir tane 4 büyüklüğündeki depremin enerjisi 15 bin atom bombasına eşdeğer olabilir ( bu depremin derinliğine, yayılma şekline göre değişebilir.) Ve bu denli enerjiyi sağlayacak herhangi bir harp sistemi yoktur. KISACASI Bir harp sistemi ile deprem yapma fikri, bilimsel açıdan geçerli değildir ve askeri teknolojiyle bir deprem yaratmak mümkün değildir. Depremler, büyük doğal jeolojik süreçlerin sonucudur ve günümüz teknolojisiyle bu süreçlerin doğrudan kontrol edilmesi mümkün değildir.

mertpltt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,108
461
83
Merhaba arkadaşlar.
İç karartıcı ve temkinli olmanız gereken bir kaç bilgi vericem yabancı kaynaklar ve kendi on goru araştırmalarımla özellikle bu ay içerisinde Mart ayı içerisinde İzmir ,Muğla , Manisa gibi ege kıyı şehirlerinde yaşıyan arkadaşlar deprem için hazirliklarinizi kesinlikle oluşturun. Bu ay içerisinde minimum 6 şiddetinde çok çok yüksek ihtimalle deprem veya depremler olucak bakın minimum 6 diyorum bu 7 bile olabilir. Samtorino yanar dağıyla oynuyorlar harp silahlarıyla bu söylediğim size uydurma ve kulağa komik gelebilir varsın gelsin ama siz yinede gulsenizde deprem olmasa bile deprem hazırlığı izi yapın muhakkak her odanızın bir kosesinde deprem çantası hazırlayın.

Diğer uyaracagim ve en önemlisi Bingöl, Tunceli fay hattı son noktaya geldi Kasım ayına dikkat edin 2025 sonuna doğru en geç orası kırılacak ve çok büyük bir felaket olucak Maraş depremlerin geçebilir ve gözle görülür bir şekilde Arap yarım adasinin ayrıldığını gösterecek bize o denli büyük bir deprem olucak bakın temmuz - Aralık aylari icerisnde yüzde 99 bu fay kırılacak ve o büyük depremi oluşturacak özellikle büyük tahminler Kasım ayı içerisinde diyor.

Ben Allah değilim tövbe haşa inancim da var herşeyi rabbim bilir ama bazı araştırmalar tahmin yürütmeyi gösterir. Herşeyi Allah bilir siz yinede gülüp gecsenizde alay etsenizde deprem olmayacak olsa bile hazirliginizi yapın evin her odasına 1 deprem çantası koyun. Bakın ben Malatya'da yaşıyorum o büyük depremleri iliklerime kadar yaşadım. Bu korku bu acı hiç bir şeye benzemez sizlere ebedi kalıcı hasarlar tranvalar bırakır. Deprem şakaya gelmez tedbirli olun bir adet deprem cantas 1-2 bin lira 4 tane yapsanız varsın 10 bin liranix gitsin ölümün önüne kimse geçemez ama olaki göçük altinda kalmanız durumunda sizi hayatta tutacak çok büyük bir şey deprem çantası.

Dostum zaten tektonik faaliyetlerin dediğin teori ile bir alakası olamaz. Yanardağ, fayların kırılması bunlara öyle düşünüldüğü gibi bir müdahale söz konusu da değildir. Ama şuna tamamen katılıyorum herkesin her daim depreme hazırlıklı olması gerekli. Çünkü biz coğrafi olarak bulunduğumuz noktada deprem kuşağında yer alıyoruz. Bunu bize sürekli hatırlatması gereken yetkili kişiler pek umursamıyor olabilir ama bizlerin umursaması lazım. Anadolu fay hattı üzerinde yer alıyor, ege kıyıları da keza her daim hareketli alan içerisinde yer alıyor. Marmara da adalar fay hattı bölgenin en büyük tehlikesidir ki halen dahi kimsenin umurunda değil. Özellikle istanbul için söylüyorum olası bir depremde kaçabilecekleri bir alanları yok. Dere yataklarına yapılan evler, yumuşak zemine yapılan dayanaksız deprem yönetmeliklerinden uzak yapılar saymakla bitiremem. Bu işin sonu ciddi anlamda çok karanlık noktalara çıkıyor. Belki de böyle olsun isteyen kişiler de vardır yukarılar da o yüzden insanlara deprem tehlikesini unutturuyorlardır. Son olarak da santorini deki faaliyet bizim kıyımlarımızı minimum düzeyde etkiler diye düşünmeyin, o yanardağı patladığı zaman çıkan kül bulutları yüzünden ege kıyılarında insanlar haftalarda sokağa bile çıkamayacak duruma gelecek.

kdr44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,305
1,842
113
Kardeş ben Hatay'da yaşadım para geçmiyordu tam Bir açlık savaşı vardı ilk günler bir makarnayı bile parayla alamıyordun üç gün aç kaldım diyebilirim üç gün külot atlet sırılsıklam durdum Allah kimseye yaşatmasın diyebilirim
Amin kesinlikle kimseye yaşatmasın aynı durumu fazlasıyla yaşadım bende

kdr44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,305
1,842
113
hocam 7 şiddetinde ki bir deprem 27.000 tane 4 şiddetinde depreme eş değerdir. Kabataslak olarak hesaplarsak bir tane 4 büyüklüğündeki depremin enerjisi 15 bin atom bombasına eşdeğer olabilir ( bu depremin derinliğine, yayılma şekline göre değişebilir.) Ve bu denli enerjiyi sağlayacak herhangi bir harp sistemi yoktur. KISACASI Bir harp sistemi ile deprem yapma fikri, bilimsel açıdan geçerli değildir ve askeri teknolojiyle bir deprem yaratmak mümkün değildir. Depremler, büyük doğal jeolojik süreçlerin sonucudur ve günümüz teknolojisiyle bu süreçlerin doğrudan kontrol edilmesi mümkün değildir.
Kardes bence sen yazdığımı bir daha oku ben 7 sidetinde bir deprem oluşturur demedim. Dediğim harp sistemiyle küçük sismik dalgalar gönderip küçük ölçekli depremler oluşturup o bölgenin sitresini alırlar ve dünyanın butun her yerinde bu sistem kullanılır kasıtlı bilerek. Bunun sebebi de biriken enerji büyük ölçekli deprem olusturmasin diye. Yazılanları iyi oku ve anlamaya calis

kdr44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,305
1,842
113
Dostum zaten tektonik faaliyetlerin dediğin teori ile bir alakası olamaz. Yanardağ, fayların kırılması bunlara öyle düşünüldüğü gibi bir müdahale söz konusu da değildir. Ama şuna tamamen katılıyorum herkesin her daim depreme hazırlıklı olması gerekli. Çünkü biz coğrafi olarak bulunduğumuz noktada deprem kuşağında yer alıyoruz. Bunu bize sürekli hatırlatması gereken yetkili kişiler pek umursamıyor olabilir ama bizlerin umursaması lazım. Anadolu fay hattı üzerinde yer alıyor, ege kıyıları da keza her daim hareketli alan içerisinde yer alıyor. Marmara da adalar fay hattı bölgenin en büyük tehlikesidir ki halen dahi kimsenin umurunda değil. Özellikle istanbul için söylüyorum olası bir depremde kaçabilecekleri bir alanları yok. Dere yataklarına yapılan evler, yumuşak zemine yapılan dayanaksız deprem yönetmeliklerinden uzak yapılar saymakla bitiremem. Bu işin sonu ciddi anlamda çok karanlık noktalara çıkıyor. Belki de böyle olsun isteyen kişiler de vardır yukarılar da o yüzden insanlara deprem tehlikesini unutturuyorlardır. Son olarak da santorini deki faaliyet bizim kıyımlarımızı minimum düzeyde etkiler diye düşünmeyin, o yanardağı patladığı zaman çıkan kül bulutları yüzünden ege kıyılarında insanlar haftalarda sokağa bile çıkamayacak duruma gelecek.
Abi nasıl yapyin gözünüzü seveyim açın biraz okuyun araştırın. Nasıl müdahale söz konusu değildir gibi yorum yapabiliyorsun. Size basit bir örnek verdim şuan dünyada en büyük enerji biriken ve dünyanın en büyük şiddetli depremi beklenen California eyaletinde kiyilardan sismik dalgalar gönderiyorlar kasıtlı bilerek amaç küçük ölçekli depremler le biriken enerjiyi küçük küçük bırakmak bu dünyanın bir çok yerinde de böyle özellikle deprem bölgelerinde. Santorino yanar dağına gelecek olursak şayet yine araştırıp bakabilirsiniz o kadar çok gergindiki fay hatları bunu günlerce süren sismik dalgalarla enerjisini rahatlattilar. Ayrıca patladığında külleri geçiyorum o bölge kırmızı alan deprem konusunda o patladığı anki enerji direk ilk vuracağı yer Ege kıyıları ve buda enerjinin hızlı bir şekilde kırılmasına sebebiyet verir oda malum deprem oluyor.

mertpltt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,108
461
83
Abi nasıl yapyin gözünüzü seveyim açın biraz okuyun araştırın. Nasıl müdahale söz konusu değildir gibi yorum yapabiliyorsun. Size basit bir örnek verdim şuan dünyada en büyük enerji biriken ve dünyanın en büyük şiddetli depremi beklenen California eyaletinde kiyilardan sismik dalgalar gönderiyorlar kasıtlı bilerek amaç küçük ölçekli depremler le biriken enerjiyi küçük küçük bırakmak bu dünyanın bir çok yerinde de böyle özellikle deprem bölgelerinde. Santorino yanar dağına gelecek olursak şayet yine araştırıp bakabilirsiniz o kadar çok gergindiki fay hatları bunu günlerce süren sismik dalgalarla enerjisini rahatlattilar. Ayrıca patladığında külleri geçiyorum o bölge kırmızı alan deprem konusunda o patladığı anki enerji direk ilk vuracağı yer Ege kıyıları ve buda enerjinin hızlı bir şekilde kırılmasına sebebiyet verir oda malum deprem oluyor.
Haarp ın kuruluş amacı stratosfer ve iyonosfer katmanlarını inceleme amaçlı kurulan bir kuruluştur. Kullanılan teknoloji tamamen uydu ve sinyaller ile sınırlıdır, sen bana dersen ki bir noktada yağmur yağdırdılar o bile öyle yazıldığı gibi basit değil ama derim ki evet olabilir. Ama tutup da bana yerin 15 km altındaki fay hattına uydulardan ışın göndererek faal ediyor dur dostum derim. Bu arada senin söylediğin herşeyi 2005 den beridir araştırıp, okur yeni teoriler çıktığında bile aynı konular da incelerim. Ama ne yazık ki öyle bir durum olmasının bilimsel bir mantığı yoktur. Dediğin şey de özetçe iyonosfer tabakasında bulunan iyonları ve serbest elektronları bir şekilde kontrol ederek yerin 15km altında hadi 15km olmasın 5 km altındaki fay hattına yansıtıp fay hattını hatta yanardağ faaliyetlerini hareketlendirdiğini söylüyor. İmkansız ötesi şuanki teknoloji ile imkansız ileride bile imkansız olabilir. Fakat şu olabilir yanardağ faal etmek için ışın vb gerekmez herhangi bir patlama faal duruma getirebilir, zaten yer altı patlamaları, basınç artışları tetikliyor böyle afetleri.

mertpltt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,108
461
83
Böyle fantastik muhabbetlerin çıkmasına dair bir örnek daha vereyim, Irak - abd savaşında bulunan bir ıraklı arkadaşım vardı, birebir ondan dinlediğim olay. Bunlar bir grup şeklindeler tipik direnişçiler işte vur kaç taktikleri uyguluyorlar vs. bir öğlen vakti bulundukları yere bilgi geliyor. Şehire bomba atılıyor bunlar da tabi araçlarla gidiyorlar, gittiklerinde hiçbir bina hiçbir araç zarar görmemiş durumda ama patlamanın olduğu bölgede insanların hepsi yanmış vaziyette. Bana anlatıyor işte lazer silahı filan sonrasında yere devasa bir çekiçle vurmuşlar gibi ses çıkmış bomba atıldıktan sonra ben bomba diyorum çünkü atılan nötron bombasıydı. Tabi ki ona bunu söylediğimde oda yok bilmiyorsun vs dedi. Ama yapılan denemelerini gösterdiğim de kabullendi. Özetçe bilinmezlik efsaneleri doğruyor, bu haarp da aynı şekilde, yıl 2025 olmuş halen dahi düz dünya diyenler var. Ay'a gidilmedi diyenler de cabası adamlar mars a koloni kuruyor, çin 2012 den beri uzaya devasa bir istasyon inşa ediyor. Üzerine ay'ın karanlık yüzeyine üst kuruyor, biz halen olmayan şeyleri var olmuşçasına körü körüne inanıyoruz. Haarp ın çalışma sistemi öyle düşündüğün gibi değil, eskiden haarp ın kendi sitesine kutup ışıklarının, atmosfer tabakalarının grafikleri olurdu. 99 yılının 17 ağustosunun grafikleri kaldırılmıştı, japonya da ki büyük deprem öncesi de grafikler kaldırılmıştı. Onlar yapar anlamına gelmiyor ama onlar bana göre ne zaman olabileceğini ön görebiliyor. O yüzden ülkelerinde depremler ve fırtınalar dan önce halkını uyarıp insan kaybıını minimum düzeye indirebiliyorlar.

Almanfurkan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
110
37
28
HAARP projesi, iklim denetim silahı olması ve yapay deprem, zihin kontrolü yaratabilmesi gibi birçok ayrı komplo teorisine konu olmuştur. Pek çok bilim insanı ve eleştirmenler tarafından bu iddiaların eksik veya yanlış bilgiye dayandığı, iddiaların tesisin kabiliyetlerinin çok üzerinde olduğu ve var olan doğa biliminin kapsamını aştığı söylenmiştir. Stanford Üniversitesi profesörü Umran İnan, Popular Science dergisine verdiği demeçte iklim denetimi ile ilgili komplo teorilerinin "tamamen yanlış bilgiye dayandığını" belirtmiş ve "Dünya gezegeninin (meteorolojik) sistemlerini ne yapsak bozamayız. Her ne kadar HAARP'ın yaydığı radyasyon çok büyük de olsa, bir şimşeğin gücü ile kıyaslandığında çok küçüktür ve tüm dünyada saniyede 50 ila 100 şimşek çakmaktadır, HAARP'ın yoğunluğu çok küçük"demiştir.

Blackpearl1903

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,396
2,433
113
"Teşkilat" izlemeyi bırak bir an önce 😅 yok araştırma yapmışmış yok yanardağ ile oynuyorlarmış naptın yanardağ ile mi konuştun

Curcuna

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,672
2,588
113
Merhaba arkadaşlar.

7.6 ve 7.4 siddetinde iki tane deprem yaşadık korku kalmadı bundan büyüğü olamaz bence.Maras depremini yasamayanlar düsünsün.Bu yasta 5-6 buyuk deprem yasadım.Adana-Ceyhan ,K.maraş ,Hatay bu bölgede buyuk depremler oluyor 10 yılda bir

Cepni

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
359
149
43
Merhaba arkadaşlar.

Bunu bende kendimce araştırıyorum. Çok fazla detay konuşmak pek uygun olmaz ama bu iş sadece deprem ile alakalı değil hayırlısı olsun.

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,495
2,651
113
Merhaba arkadaşlar.

Deprem en çok ta konteyner, prefabrik ev yapan firmalara yaradı. Maraş depreminden sonra 10 yılda satamayacaklarını birkaç ayda sattılar. Bazı sektörler depremden çok olumlu yönde etkilendi

Yani kimseyi suçladığım için demiyorum onlar da işini yapıyorlar. Ama durum bu. Hayat böyle birşey

Shooter34

Sadece BEŞİKTAŞ.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
4,450
3,943
113
Merhaba arkadaşlar.

2. Yusuf güney vakası mı bu? Ortalığı neden karıştırıyorsun birader? herkesin zaten her zaman tetikte olması lazım deprem için. burada yalan yanlış bilgiler vermeyi bırak insanların aklıyla oynama. Söylediklerinde haklısın veya haksızsın konu o değil konu milletin içine kurt düşürmek. Böyle iç karartıcı yazıcağına hatırlatma konusu olarak açıp deprem ülkesiyiz deprem çantası vs alabildiğiniz tüm önlemleri alın ne olur ne olmaz diye yazabilirsin.

Karaelmas

Jackpot ! Bir gün mutlaka...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,859
4,820
113
Bide hayir konus som agizli pezevenk su muberek gunde zorla kufur istiyon
Sen ve devlet denilen kurum önlemini almazsa o allahtan fazla bir şey bekleme, hatta hiçbir şey, elin japonu 9 şiddetinde depremi gokdelende karşılayıp dans ediyorsa, allahlık muhammetlik bir durum yok öncelikle devlet denen o muammayı ilgilendiren bir durum bu.Tabi anne sütü, akıl mantık, bilgi, vicdan önemli. Bu tür davranislar göt korkusunu ele veriyor

Karaelmas

Jackpot ! Bir gün mutlaka...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,859
4,820
113
Merhaba arkadaşlar.

Haarp dışında katılıyorum, tektonik katmanların harekete geçmesini sağlayabilmek için binlerce atom bombası gücünde bir tetikleyiciye ihtiyaç var Bu da şu anki bilimin geldiği seviyede imkansızın da ötesinde bir şey