Valla dostum 3 büyük deprem gördüm, tabi ki 6 şubat depremi çok ayrı bir durumdu. Öyle bir felaket Allah korusun bir daha başımıza gelmesin o günü yaşayanlara da tekrar dan geçmiş oldun dileklerimi ileteyim. Fakat yani o büyüklükte ve yıkım gücü olan depremin tekrar oluşması çok zor bir ihtimal. Ben İstanbul depreminden korkan arkadaslara tekrar söylüyorum bakın bu deprem denen afet insanı öldüren zarar veren bir afet değildir. Zarar görmenizin tek sebebi imara acilmamasi gereken yerlerin imara açılması, dayanaksız ucuz yapılar inşaa edilmesi ve bilinçsizliktir.
Chile earthquake of 2010, severe earthquake that occurred on February 27, 2010, off the coast of south-central Chile, causing widespread damage on land and initiating a tsunami that devastated some coastal areas of the country. Together, the earthquake and tsunami were responsible for more than...
www.britannica.com
Bakın Şili depremi dünyanın en büyük depremleri arasındadır. 500 kişi vefat etmişti öyle büyük bir depremde. Ve Şili bizden daha gelişmiş bir ülke de değilken tüm önemleri vardı. Her şeyleri de deprem yönetmeliğine göre yapılmıştı.