Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Deprem Bekçiliği

terma19010

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
664
237
43
Benim gibi uyumayan ve pusuda bekleyen dostlar burada mı sabah iş olmasına rağmen endişe icinde bekliyoruz.
İnşallah herhangi bir şey olmaz da çok hazırlıksız çoğu insan. Bir de tam semtinde sayılırım o yüzden durumlar korkutucu.
İnşallah bir durum olmaz dostlar
ne yani sen bekleyince deprem olmayacak mı ya da bekleyince kurtulacak mısın allah korusun şidettli olunca..Biraz olgun olun da yatın uyuyun be kardeşim ya.Deprem ülkesinde şu yazdığın zırvaladığın şeye bak.Simav depreminde evini kaybetmiş biri olarak yazıyorum bak bunu

Azadi6321

Why so...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
11,812
4,837
113
Bizim ülkemiz deprem ülkesi malesef bununla yaşamak zorundayız ama binaları sağlam yapsalar hiç kimsenin korkusu olmaz örnek Japonya'da 9.00 şiddetinde olduğu halde hiç bina yikilmiyor ve kimseye bişey olmuyor

Baba2498

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,200
693
113
Sanki sallandik gibi hissettim yatakta bile psikolojim bozuldu.simdi

ozzy1221

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
3,360
977
113
Aga kimseyi korkutmak falan istemiyorum ama içime doğuyor bu gece bir şeyler olacak Valla bilmiyorum ama sevdiklerinizle her gün vedalaşın.

JOSHUA

tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,410
3,592
113
Deprem hiç olmayacak gibi yaşa, yarın olacak gibi tedbir al. Deprem riski geçen hafta da vardı, şimdi kendini hatırlattı diye ürküyor millet. Her gece oldu olacak diye ömür geçmez, 10 sene sonra da olabilir yarın da. Allah herkesin yardımcısı olsun

ozzy1221

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
3,360
977
113
Deprem hiç olmayacak gibi yaşa, yarın olacak gibi tedbir al. Deprem riski geçen hafta da vardı, şimdi kendini hatırlattı diye ürküyor millet. Her gece oldu olacak diye ömür geçmez, 10 sene sonra da olabilir yarın da. Allah herkesin yardımcısı olsun
Fay hattı kırılırsa rahatlar kanka uzun süre olmaz sağlam korkumuz Fay hattının kopması

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
31,261
28,837
113
Urfalı olan arkadaşlar bilir abide parkın karşısındaki sembol ocakbaşının az yukarısındaki bina
La o gece neydi öyle baba durmak bilmiyordu. Dedim daha da kurtulamayiz valla kalkıp dışarı çıkmayı bile denemedim. Dediğin gibi 2-3 ay tavana bakarak yaşadık. Sonra Antalya'da otelde kalma yeri olan bir iş buldum da kaçtım biraz toparladım. Yoksa alisilacak gibi değildi. İstanbul'da olanlara da öneririm Akdeniz'de turizm sezonu yaklaşıyor gidin pansiyonu olan otel işleri bulun uzaklaşın biraz yoksa valla psikolojik olarak çok sıkıntılı bir süreç

mertpltt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,108
461
83
Fay hattı kırılırsa rahatlar kanka uzun süre olmaz sağlam korkumuz Fay hattının kopması
Fay hattı kırılırsa büyük deprem oluşur. Ayrıca deprem ülkesinde yaşıyoruz arkadaşlar, korkmaktan ziyade alabildiğiniz kadar önlem almaya çalışın korkmanin bir faydası olmuyor. 6.2 olmayıp 7.4 olsaydı ne olacaktı deprem beklenmedik zaman gelmiş olmuyor aslında bizim hep bunu bekliyor olmamız lazım. Bizim gibi ülkeler de deprem önlemleri alınmadığı için ölüm sayıları yüksek oluyor. Eğer oturduğunuz eve güveniyorsanız yatıp uyuyun çünkü insanları öldüren deprem değil , aç gözlü müteahhitler ve iş bilmez yetkililerdir.

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
31,261
28,837
113
ne yani sen bekleyince deprem olmayacak mı ya da bekleyince kurtulacak mısın allah korusun şidettli olunca..Biraz olgun olun da yatın uyuyun be kardeşim ya.Deprem ülkesinde şu yazdığın zırvaladığın şeye bak.Simav depreminde evini kaybetmiş biri olarak yazıyorum bak bunu
Sen kafaya takmiosun diye herkes mi normal karşılamak zorunda? Tüm Türkiye salak yav kafaya takiolar oysa ki terma nickli biri tüm olayı çözmüşken

mertpltt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,108
461
83
Sen kafaya takmiosun diye herkes mi normal karşılamak zorunda? Tüm Türkiye salak yav kafaya takiolar oysa ki terma nickli biri tüm olayı çözmüşken
Reis Türkiye de yaşıyoruz yanlış anlama ama yaşamamız şans eseri genel de özellikle büyükşehirlerde olaylar daha çok zivanadan çıkmış durumda. Herhangi bir yerde yolda yürürken boş yere ölme ihtimalin bile çok yüksek artık. İstanbul da yaşayan arkadaşlar depremden ziyade deprem sonrası için endişelenmeli bence.

Baba2498

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,200
693
113

Fterim1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
31,261
28,837
113
Reis Türkiye de yaşıyoruz yanlış anlama ama yaşamamız şans eseri genel de özellikle büyükşehirlerde olaylar daha çok zivanadan çıkmış durumda. Herhangi bir yerde yolda yürürken boş yere ölme ihtimalin bile çok yüksek artık. İstanbul da yaşayan arkadaşlar depremden ziyade deprem sonrası için endişelenmeli bence.
Ben ölümden kaçmak manasında demedim dostum. Ölüm zaten her türlü bulacak bizi. Depremin bıraktığı psikolojik rahatsızlıktan kaçmak için söylüyorum

melo52

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,767
1,303
113
Harbi tam yerine degindin yanınızda mutlaka emanet bulundurun bunun yağmacısi var pisliği var denk gelirse sıkın her an tedbir iyidir

mertpltt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,108
461
83
Ben ölümden kaçmak manasında demedim dostum. Ölüm zaten her türlü bulacak bizi. Depremin bıraktığı psikolojik rahatsızlıktan kaçmak için söylüyorum
Valla dostum 3 büyük deprem gördüm, tabi ki 6 şubat depremi çok ayrı bir durumdu. Öyle bir felaket Allah korusun bir daha başımıza gelmesin o günü yaşayanlara da tekrar dan geçmiş oldun dileklerimi ileteyim. Fakat yani o büyüklükte ve yıkım gücü olan depremin tekrar oluşması çok zor bir ihtimal. Ben İstanbul depreminden korkan arkadaslara tekrar söylüyorum bakın bu deprem denen afet insanı öldüren zarar veren bir afet değildir. Zarar görmenizin tek sebebi imara acilmamasi gereken yerlerin imara açılması, dayanaksız ucuz yapılar inşaa edilmesi ve bilinçsizliktir.

Bakın Şili depremi dünyanın en büyük depremleri arasındadır. 500 kişi vefat etmişti öyle büyük bir depremde. Ve Şili bizden daha gelişmiş bir ülke de değilken tüm önemleri vardı. Her şeyleri de deprem yönetmeliğine göre yapılmıştı.

mertpltt

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,108
461
83
Harbi tam yerine degindin yanınızda mutlaka emanet bulundurun bunun yağmacısi var pisliği var denk gelirse sıkın her an tedbir iyidir
20 milyon insan yaşıyor o kaosu hayal etsenize. Gıda, elektrik,su sıkıntıları oluşacak. Hırsızlar,çeteler, sapıklar etrafta bir anda tureyecekler. Üzerine ülkedeki göçmenler de keza içlerinden bu tür şeylere yeltenenler olacak. 6 şubat zamanı çok net gördük de hepsini. Her şeyin hayırlısı olsun ama ben yakın bir süreçte büyük deprem yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ama önümüzdeki iki sene içerisinde olma ihtimali bir hayli fazla fay kırılmaya başladı ve diğer fay hattı da etkilenirse üst üste yasadayacagimiz depremler oluşur. Kendi onlemlerinizi alın kimseden hayır beklemeyin.

Saulalvarez

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
30,831
17,001
113
Valla dostum 3 büyük deprem gördüm, tabi ki 6 şubat depremi çok ayrı bir durumdu. Öyle bir felaket Allah korusun bir daha başımıza gelmesin o günü yaşayanlara da tekrar dan geçmiş oldun dileklerimi ileteyim. Fakat yani o büyüklükte ve yıkım gücü olan depremin tekrar oluşması çok zor bir ihtimal. Ben İstanbul depreminden korkan arkadaslara tekrar söylüyorum bakın bu deprem denen afet insanı öldüren zarar veren bir afet değildir. Zarar görmenizin tek sebebi imara acilmamasi gereken yerlerin imara açılması, dayanaksız ucuz yapılar inşaa edilmesi ve bilinçsizliktir.

Bakın Şili depremi dünyanın en büyük depremleri arasındadır. 500 kişi vefat etmişti öyle büyük bir depremde. Ve Şili bizden daha gelişmiş bir ülke de değilken tüm önemleri vardı. Her şeyleri de deprem yönetmeliğine göre yapılmıştı.
Karadan 325 km uzaklıkta denizde olmuş bu deprem karaya olan etkisi 7.0 un altındadır muhtemelen Maraş depremiyle bir tutulamaz

Omrfrk213

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,024
316
83
Benim gibi uyumayan ve pusuda bekleyen dostlar burada mı sabah iş olmasına rağmen endişe icinde bekliyoruz.
İnşallah herhangi bir şey olmaz da çok hazırlıksız çoğu insan. Bir de tam semtinde sayılırım o yüzden durumlar korkutucu.
İnşallah bir durum olmaz dostlar
İnşallah