@haylan06 ilk bakısta yalnıs anlasılıyor gıbı gorulebilir ama dediği gibiyse her sey. bu adam gibi olsaydık kımse kumarımıza bır sey demezdı.
biz hem karakter olarak zayıfız hem irade olarak.
para olmayınca gemileri yakmak hiçbir zaman dogru olmadı , sonu ıntıhar, ölüm sefalet oldu.
yani burada bu tüm kötü anıları anlatanlar,ben de yasamıs olarak bunun sonu iyi değil. hiçbir zaman düzelmeyecek
bugun aldıgın borcu ödedin, şans denk geldi, ama o karakter,potansiyel her zaman ıcınde var ve yarın yıne kötü günlerde aynı seyı tekrarlama olasılıgı yuksek.
daha dün haberlere cıktı, 5 6 ev batıran adam bile kazanamadıysa,telafı edemedıyse,aldıgı borcları veremedıyse sorun bızım bozuk karakterimizdedir.
aileyi hiçbir zaman selafete sürüklememek gerekir, ne olursa olsun bunu aşmak gerekir.
1 kere yaptıysan dersini al ve asla bir daha aileni borclandırma.
sonu ölüm olsa dahi,aileni sefalete sürükleme. zaten kumarın bozdugu kafadan,karakterden bır bok olmaz bu hayatta.
7 de neyse 70 de o dur.
o yüzden bu kumarbazların alayı, hepımız ıcın soyluyorum silah ensemizde. ha bu gün ha yarın.
%1 istisna vardır iradeli, ne olursa olsun yıkılmayan, haddini aşmayan,sağa sola salça olmayan, o bile bu ısın ıcınde oldugu surece garantısı yoktur ama diğerlerinden iyidir.
Buradakilerin %99u kendılerıne yalan soyluyor. önce kendini tanımak lazım, sonra zararı sadece kendinle sınırlandırmak lazım
aile kutsaldır bulaşmayın.
her sanıye bınlerce kısı ölüp, doğuyor. sen de , ben de ölsek bı bok degismez. ama iş baskalarına gelınce büyük kötülük..