http://www.bilimselyuzme.com/
Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Cevabı Olmayan Matematik Sorusu

Verstappen

iLTW
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
6,870
10,913
113
Yine 50 lira borç alıyorum bu 2 arkadaştan 25 lira olarak hesap 49 lira geliyor yine 1 lirayı bahşiş veriyorum param kalmasın rahatlık 0 kanım diyorum ve sıfırlaamıyorum hiç param yok di mi ama bak şimdi 25 lira 2 sine de borcum duruyor yani 25 25 toplamda 50 lira borcum var 1 lirada bahşiş verdim 51 halbuki 50 liram vardı nasıl oldu şimdi bu iş 1 lira fazla cikti al bi de boylelisini yaptım:)
Kalan 1 lirayı arkadaşlarına geri vermediğin için hala 50 tl borcun var sen o parayı kendi paran gibi sayıp bahşiş vermişsin bu yüzden de 51 TL çıkmış oluyor cebinden. Olmayan parayı harcamissin işte kredi kartından harcama yapar gibi. önceki yazdığın mesaj da aynı mantık çok karışık bir anlamsızlık yok ki

banko1

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
3,140
3,748
113
arkadaşlar
9x3=27 harcanan para
buna kalan 1tlx3 =3 tl yi eklersen
27+3=30 tl yapar
sizi yanıltan taraf 27 ye ikinci kez 2 tl yi ekliyorsunuz oraya kaln 3 tl yi ekleyın :)

TanrınınGözyaşı

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,687
2,916
113
Ben ilkokuldayken vardı bunun farklı tarzı, 3 arkadaş radyo satin almaya gidiyolardi o sorunun aynısı. 10-15 senedir yeniden hortlatip duruyolar:)

evolaydis

Tanınmış üye
Ayrıcalıklı Üye
15,256
7,580
113
Kalan 1 lirayı arkadaşlarına geri vermediğin için hala 50 tl borcun var sen o parayı kendi paran gibi sayıp bahşiş vermişsin bu yüzden de 51 TL çıkmış oluyor cebinden. Olmayan parayı harcamissin işte kredi kartından harcama yapar gibi. önceki yazdığın mesaj da aynı mantık çok karışık bir anlamsızlık yok ki
Aynen oyle ben de onu anlatmaya çalışıyorum zaten