- 5,315
- 4,300
- 113
Artık askerden kaçmak bile fikir alışverişine sohbete muhabbete dönmüş eskiden ilk başta anası babası tükürürdü suratlarına neyse Herkesin çarşısı Pazar ola
Hic duymadım ama derler bazıları devlet anlayışlı diye o zaman yalan söylüyorlarSen bu devlete dert anlatipta dermanını bulani gördün mü
Bedelliyi çıkaran ben değilim dost herşeyi paraya vuranları şikayet etmek lazımArtık askerden kaçmak bile fikir alışverişine sohbete muhabbete dönmüş eskiden ilk başta anası babası tükürürdü suratlarına neyse Herkesin çarşısı Pazar ola
Bizim arkdası almışlardı yogun bakımlık ettiler cocuk kaçak diyeSelamın aleyküm üniden dolayı askerlik tecilliydi üni bitti askerlik günüme 1 ay kaldı görünüyor e devletten. Asker kaçağı olarak gözüksem askere gitmesem başıma ne iş gelir evimden alırlarmı adresime tebligat gibi şeyler gelirmi. Netten baktım kolluk kuvvetleri seni bir yerde yakalarsa askerlik şubesine götürür işlem başlatılır yazıyor bu doğrumu şubeye götürürlerse hemen askerliğemi başlatırlar gidişat nasıl oluyor dostlar tam bilen deneyimleyen anlatabilirmi ne kadar süre asker kaçağı olarak olabiliyoruz süreç nasıl ilerliyor
Bedelli ile asker kaçağının alakası ne o şekilde düşünürsen herşeye bir kulp bulursunBedelliyi çıkaran ben değilim dost herşeyi paraya vuranları şikayet etmek lazım
silinmiş olmuyor ki ödenmiş oluyorBedelli alırken cezalarida ödüyorsun mecbur
Aynen oyle biz 12 ay yaptık agrı Doğubayazıt da soğukta 6 yıl once usenmedimYarin bir gün savaş çıksa elinize silah bile alamazsınız 6 ay askerlik yapmaya üşenen adama adam demem ben
85/4 Ağrı patnos 15 ay dipcik gibi askerlik yaptık dagda karda soguktaBiz 12 ay yaptık ağrıda Doğubayazıt da siz korkuyorsunuz askerlikten
Bedelli askerlik 1987 den beri mevcut Turgut Özal çıkardı lakin asker kacaginada G3 ü sokarlardı o dönemde ulkecek herşeyin bokunu çıkardıkYarin bir gün savaş çıksa elinize silah bile alamazsınız 6 ay askerlik yapmaya üşenen adama adam demem ben
Tarihi bilmez olduk artık geçmişimizi unutur olduk bu millet eskiden korkusuz bir milletti suan kendi gölgesinden korkar hale geldik bizim cesur olmamız lazım daha askerlikten bile kaçmaya çalışan bir millet olduk insan artık bu devirde yaşadığımız için kendimden bile utanmaya başladım 10 milyonluk yahudiler bile suan herkese meydan okuyor yazık dicek çok şey var ama neyseBedelli askerlik 1987 den beri mevcut Turgut Özal çıkardı lakin asker kacaginada G3 ü sokarlardı o dönemde ulkecek herşeyin bokunu çıkardık
gbt ye girersen kagıt imzalatılar ben 2 senede 4 5 kere imzaladım 20 k ceza geldi askere basvurduktan sonraSelamın aleyküm üniden dolayı askerlik tecilliydi üni bitti askerlik günüme 1 ay kaldı görünüyor e devletten. Asker kaçağı olarak gözüksem askere gitmesem başıma ne iş gelir evimden alırlarmı adresime tebligat gibi şeyler gelirmi. Netten baktım kolluk kuvvetleri seni bir yerde yakalarsa askerlik şubesine götürür işlem başlatılır yazıyor bu doğrumu şubeye götürürlerse hemen askerliğemi başlatırlar gidişat nasıl oluyor dostlar tam bilen deneyimleyen anlatabilirmi ne kadar süre asker kaçağı olarak olabiliyoruz süreç nasıl ilerliyor
Bir kağıt imzaliyorlar devam öyle şubeye falan teslim etme kalmadı biraderden biliyorum kaç defa polise yakalandiGBT girersen alırlar askeri şube ye teslim ederler ordan direk birliğe gönderirler
Ne alması ne etmesi kimse zorla silah altına alınamaz yonetmeigi oku önceGBT girersen alırlar askeri şube ye teslim ederler ordan direk birliğe gönderirler