Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Araç Muayene İstasyonu

TheMachine

Tanınmış üye
Aktif Üye
TC Onaylı
14,974
11,320
113
Arkadaşlar hayırlı akşamlar 2006 Model Bir arabam var muayenesi geldi gittim girdim motor şasesi görünüyor ama araç içinde hafif çürüme olduğu için şasesi deforme olmuş bunun çözümü nedir nasıl muayeneden geçirtirim paslanmış çürüme falan var şase hiç okunmuyor varsa bilginiz yardımcı olurmusunuz?

Alikemal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,143
6,622
113
Şase numarası e devlette poliçede vs gözükmüyor mu

emirsavas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
471
319
63
Arkadaşlar hayırlı akşamlar 2006 Model Bir arabam var muayenesi geldi gittim girdim motor şasesi görünüyor ama araç içinde hafif çürüme olduğu için şasesi deforme olmuş bunun çözümü nedir nasıl muayeneden geçirtirim paslanmış çürüme falan var şase hiç okunmuyor varsa bilginiz yardımcı olurmusunuz?
uzay istasyonu

Alikemal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,143
6,622
113
Gözüküyor hatta motorda da gözüküyor ama içerdeki gözükmediği için geçmedi muayeneden
Trafik tescile gidip ordan da itu univ ya da yildiz teknik üniversitesi ve ya makine mühendisi birine yazdiriyorsun diye biliyorum sevk kağıdı felan veriyorlar, ikinci kez basıldığı için de em ya da egm ile başlıyor ruhsat da degistirmen gerekiyor

TheMachine

Tanınmış üye
Aktif Üye
TC Onaylı
14,974
11,320
113
Trafik tescile gidip ordan da itu univ ya da yildiz teknik üniversitesi ve ya makine mühendisi birine yazdiriyorsun diye biliyorum sevk kağıdı felan veriyorlar, ikinci kez basıldığı için de em ya da egm ile başlıyor ruhsat da degistirmen gerekiyor
Deneyeyim kanka teşekkür ederim

DESTURSUZ

BilirkiŞi
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,745
3,779
113
Kardeşim istanbuldaysan Yardımcı Olayım, Yıldızteknik vs 15 bini geçiyor

Alikemal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,143
6,622
113
Hocam yapacağın en güzel yol trafik tescile gidip bilgi almak sonrasında zaten yol gosteriyorlar

sweldook

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,798
1,809
113
Şase gorukmedigi icin birakiyorlarmiymis tam bilgim yok ama arabanin bir noktasinda gorunmuyor oteki noktada gorunuyorsa kusur ile geçiyor diye biliyorum

DESTURSUZ

BilirkiŞi
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,745
3,779
113
Muayne istasyonunda , şase motor da okunuyorsa normal şartlarda geçmesi gerekiyor,

Ben çekme belgeli aldım motor da yoktu, kapı yanına yazılmıştı oda okunmayacak hale gelmişti , ilk muaynede şaseden bıraktılar .

Biraz araştırdım araba zaten çekme olduğu için bu Yıldızteknik çok uğraştırıyormuş birde rakam olarak bayağı yüksek çıkıyordu

Usta buldum, Öncesinde kapıda yazan Şaseyi motorun üzerine yazdı . 2 Muaynede geçti

ufuktur

sekiz dokuz senedir kendimi hiç iyi hissetmiyorum
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
579
435
63
evet abi bırakırlar muayeneden, anlatıyorum sana şimdi güzelce dinle müdür;
Önce makine mühendisleri odasından (artık sana en yakını hangisiyse) randevu alacaksın. oraya gittiğinde onlar motordaki numara ile aracın numarasının ruhsattakiyle aynı olduğuna dair tespit yapıp sana şase numaranın yazdığı tutanak verecekler. o tutanakla beraber bir mekanikçiye gidip şase numarası bastıracaksın. ardından aracı tekrar makine mühendisleri odasına götürüp kontrol ettireceksin. sana raporu kaşe imzalayıp verecekler. ilk muayenede şase no yeniden basılmış olduğundan o evrak yanında olmazsa yine geçemezsin yani evrakı muayeneye giderken muhakkak yanına almalısın.

hepsi bu kadar. sevgiler.

bu arada yeni şase numaranı aynı yere basmazlar, genelde kapı içine falan basarlar; yerini de öğrenmeyi unutma.

DESTURSUZ

BilirkiŞi
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,745
3,779
113
Önce makine mühendisleri odasından (artık sana en yakını hangisiyse) randevu alacaksın. oraya gittiğinde onlar motordaki numara ile aracın numarasının ruhsattakiyle aynı olduğuna dair tespit yapıp sana şase numaranın yazdığı tutanak verecekler. o tutanakla beraber bir mekanikçiye gidip şase numarası bastıracaksın. ardından aracı tekrar makine mühendisleri odasına götürüp kontrol ettireceksin. sana raporu kaşe imzalayıp verecekler. ilk muayenede şase no yeniden basılmış olduğundan o evrak yanında olmazsa yine geçemezsin yani evrakı muayeneye giderken muhakkak yanına almalısın.

bu arada yeni şase numaranı aynı yere basmazlar, genelde kapı içine falan basarlar; yerini de öğrenmeyi unutma.
Kardeşim ne kadar çıkıyor bunun masrafı

ufuktur

sekiz dokuz senedir kendimi hiç iyi hissetmiyorum
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
579
435
63
Kardeşim ne kadar çıkıyor bunun masrafı
ben geçtiğimiz yıl şirket araçlarından birinde yaşadım bunu, 2400 mühendisler odası aldı, 300 lira da şase numarasını basan ustaya verdim. ama sanırım şahsi araçta da fiyat aynıdır yaklaşık, tabi bi de bu sene ne kadar zam gelmiştir bakmak lazım.

TheMachine

Tanınmış üye
Aktif Üye
TC Onaylı
14,974
11,320
113

Çok kral adamsın kanka çok teşekkür ederim