Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Paslı jilet Tetonoz Yapar Mı

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,492
1,800
113
Traş olurken çok hafif 1 mm kanadı kanama bile denmez nokta kadar kan çıktı jılete baktım solda pas birikintisi vardı tetanoz olurmuyum 3 gün gecti basına gelen varmı paslı jiletle traş olan olurken kanayan tecrübeli adamlar yokmu
Bir sağlıkçı olarak net bilgi vereyim.
Halk arasında tetanozun sadece paslı bir demirden bulaşacağı söylenir. Lakin durum öyle değil.
Vücutta laserasyon oluşturacak yani küçük bir kesi, açıklık oluşturacak bir durum bile tetanoz riski taşır.
Sadece demir, çivi, jilet gibi metallerden değil, düştüğünüzde topraktan da bulaşabilir. 2. Derece derin ve yüzeysel yanıklarda bile tetanoz aşısı prosedüre göre uygulanır.
Daha ayrıntılı konuşmaya gerek yok. Kısacası her ihtimale karşı tetanoz aşın yoksa eğer acil sağlık kuruluşuna gidip tetanoz aşısı olmani öneririm.
5 yılkoruyuculuğu olur.

yunusmorgan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
590
316
63
Traş olurken çok hafif 1 mm kanadı kanama bile denmez nokta kadar kan çıktı jılete baktım solda pas birikintisi vardı tetanoz olurmuyum 3 gün gecti basına gelen varmı paslı jiletle traş olan olurken kanayan tecrübeli adamlar yokmu
belan bile sikilir uzun zamandır olmadıysan, git vurdur her yerden kapılabilecek bir şey bu.

GaddarHamolka

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
5,499
2,176
113
Sağlık ocağında tetanoz aşısı bedava durumunu anlat bedavaya ol sorulcak bişiy yok. Bütük ihtimal bişiy olmaz ama yinede önlem al.

Erdal35

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
888
267
63
Kaderim 3 gün bekleyip burda boş konu açacağına hastaneye gitseydin

burkon

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,670
1,136
113
yav usta kedi șeyini görmüş bisi sanmis derler bisi olmaz korkma ama aşını ol 😄😄

turaner

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,419
604
113
Bir sağlıkçı olarak net bilgi vereyim.
Halk arasında tetanozun sadece paslı bir demirden bulaşacağı söylenir. Lakin durum öyle değil.
Vücutta laserasyon oluşturacak yani küçük bir kesi, açıklık oluşturacak bir durum bile tetanoz riski taşır.
Sadece demir, çivi, jilet gibi metallerden değil, düştüğünüzde topraktan da bulaşabilir. 2. Derece derin ve yüzeysel yanıklarda bile tetanoz aşısı prosedüre göre uygulanır.
Daha ayrıntılı konuşmaya gerek yok. Kısacası her ihtimale karşı tetanoz aşın yoksa eğer acil sağlık kuruluşuna gidip tetanoz aşısı olmani öneririm.
5 yılkoruyuculuğu olur.
Saldım kral daha umrumda degil ne edım

Erhan2121

Kaybediyoruz..
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
23,174
21,596
113
Acil doktora görün puhhaa

gokhan1975

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,585
712
113
Dostum paslanmaz çelik olur jiletler nasıl olmuş bilemiyorum.