Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Maaş Haczi %60

clovers1995

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,097
1,799
113
Zaten geçinilmiyo icra varken %25 ken %60 a çıkarılacak mis maaş hacizleri ülkece boku yedikScreenshot_2025-09-10-23-56-03-552_com.android.chrome.jpg

Lazistan08

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,450
5,584
113
Böyle bişe olsun dua ederim , icrali calisanim cok biktim yazı yazmaktan.
Arastiracam bu konuyu

clovers1995

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,097
1,799
113
Böyle bişe olsun dua ederim , icrali calisanim cok biktim yazı yazmaktan.
Arastiracam bu konuyu
Bro belki senin maaşın yüksektir sana dokunmaz belkide ama ülkenin çoğu asgari ücret aliyo düşünsene yüzde 60 kesinti olduğunu adama 9 binlira kalır onla kiramı ödesin erzakmi alsın faturamı odesin

Lazistan08

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,450
5,584
113
Bro belki senin maaşın yüksektir sana dokunmaz belkide ama ülkenin çoğu asgari ücret aliyo düşünsene yüzde 60 kesinti olduğunu adama 9 binlira kalır onla kiramı ödesin erzakmi alsın faturamı odesin
Dostum Ben isci tarafindayim, maasim yuksek veya değil onemli değil. Buna caydirici onlem alinmadikca Elini sallayan birbirine kerkiniyo
Herkes yorgani ayagina gore uzatsin diyorum

sworn

Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
28
14
3
Keşke haberi dikkatlice okusaydınız. Maaş ne kadar yükselirse haciz oranı artacak diyor.

Taslak metin yasalaşırsa gelire göre şu oranlarda haciz uygulanabilecek:

a) Geliri net asgari ücret kadar olanlar için gelirinin onda biri.

b) Geliri net asgari ücretin iki katına kadar olanlar için gelirinin onda ikisi.

c) Geliri net asgari ücretin üç katına kadar olanlar için gelirinin onda üçü.

ç) Geliri net asgari ücretin beş katına kadar olanlar için gelirinin onda dördü.

d) Geliri net asgari ücretin yedi katına kadar olanlar için gelirinin onda beşi.

22.104 x 7 = 154.728 TL maaş alan bir kişinin aldığı ücretin yarısı 77.364 TL üzerine haciz konulabilecek. (Mevcut uygulamada en fazla (1/4 ‘i olan 38.682 TL kesilebilmekte)

e) Geliri net asgari ücretin dokuz katı ve fazla olanlar için gelirinin onda altısı

lamineyamal

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,372
1,120
113
Dostum Ben isci tarafindayim, maasim yuksek veya değil onemli değil. Buna caydirici onlem alinmadikca Elini sallayan birbirine kerkiniyo
Herkes yorgani ayagina gore uzatsin diyorum
Normal hayatta da öyle birine borç verince kralsın almaya gelince senden kötüsü olmaz şaşmaz bu durum

vayarkadas

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
473
185
43
Keşke haberi dikkatlice okusaydınız. Maaş ne kadar yükselirse haciz oranı artacak diyor.

b) Geliri net asgari ücretin iki katına kadar olanlar için gelirinin onda ikisi.

ç) Geliri net asgari ücretin beş katına kadar olanlar için gelirinin onda dördü.

d) Geliri net asgari ücretin yedi katına kadar olanlar için gelirinin onda beşi.

22.104 x 7 = 154.728 TL maaş alan bir kişinin aldığı ücretin yarısı 77.364 TL üzerine haciz konulabilecek. (Mevcut uygulamada en fazla (1/4 ‘i olan 38.682 TL kesilebilmekte)

e) Geliri net asgari ücretin dokuz katı ve fazla olanlar için gelirinin onda altısı
İnşallah böyle olur

clovers1995

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,097
1,799
113

Ozaman asgari ucret alan birinden normalde 5.500 lira kesiliyordu ya hocam bu kanun dediğin gbi olursa ozaman 2 binlira kesilir daha az oluyor ozaman bu daha iyi