Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Kültür ve İdeoloji Karmaşası

GregoryH

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
120
29
28
Bunca yıllık hayatımda duymadığım kelimeleri son 5 yılda duyar oldum; yok "seyyanen" yok "fezleke" yok "karine"...
Bu ne arkadaş Türkçe konuşan yok, hep arapça.

Ülkeye dışardan bakınca bizim deveye bindiğimizi ve ülkenin yarısının Mısır benzeri çölden oluşan bir yer olduğunu düşünmelerine şaşırmamak lazım.

Millet ilerleme kaydeder, bizimkiler geriye gittikçe gidiyor...

Bu gidişle telefon yerine dumanla haberleşecekler. Zaten geçmişi öve öve bitiremiyorlar diziler malum...

Geriye baka baka ileriye dönük icraat yok, zaten ülke dışa bağımlı olmuş, elde kalan son üretken alanlarıda (Zeytin, fındık, Çay) bitirip rahatlayacaklar.

Karaelmas

Jackpot ! Bir gün mutlaka...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
8,862
4,820
113
Bunca yıllık hayatımda duymadığım kelimeleri son 5 yılda duyar oldum; yok "seyyanen" yok "fezleke" yok "karine"...

Ülkeye dışardan bakınca bizim deveye bindiğimizi ve ülkenin yarısının Mısır benzeri çölden oluşan bir yer olduğunu düşünmelerine şaşırmamak lazım.

Bu gidişle telefon yerine dumanla haberleşecekler. Zaten geçmişi öve öve bitiremiyorlar diziler malum...

Geriye baka baka ileriye dönük icraat yok, zaten ülke dışa bağımlı olmuş, elde kalan son üretken alanlarıda (Zeytin, fındık, Çay) bitirip rahatlayacaklar.
Millet , icraat sen de arapça kullanmışsın😆, şaka bir yana, ülkede isimlerin yüzde 99 u arapça , Farsça.Bunu anlamak çok güç, biz Arap mıyız arkadaş.Ne alaka Mete, Yiğit Alp, Kahraman, Cesur gibi güzel isimler varken, ahi, Maho, Maho, apo, İbo, memo gibi saçma salak , aptalca, enayi isimleri koyuyoruz.Neymis mübarek isimlermis.Arapca mübarek bir dil değildir, Araplara indiği için arapça gelmiştir., yoksa diğer kutsal addedilen kitaplar arapça değil ibranicedir.Bu Ahmet Yesevi, Mevlana , Yunus Emre gibi adamların Türk İslam sentezi denilen, tasavvuf denilen akla zarar hezeyanlariyla yoğrulmuş ne idugu belirsiz din anlayışı bizi bu hallere Su zamandaki hoca kılıklı, şeyh kılıklı , cuhela takımının ayakcılığını yapan milyonların, onlar şatafatlı yaşam sürerken kendisi zebil yaşayanların zavalliligi dayanilacak gibi değil.Diyaney işleri başkanı denilen en yüksek din kurumunun başındaki adamın iki kelime arapça bilmemesi zaten her şeyi açıklıyor.Ya neyse, dinden konuşuyoruz işin sonu hep politika denen bataklığa dönüşüyor.Lanet olsun, kesiyorum burada.

seco00ee

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
218
67
28
Millet , icraat sen de arapça kullanmışsın😆, şaka bir yana, ülkede isimlerin yüzde 99 u arapça , Farsça.Bunu anlamak çok güç, biz Arap mıyız arkadaş.Ne alaka Mete, Yiğit Alp, Kahraman, Cesur gibi güzel isimler varken, ahi, Maho, Maho, apo, İbo, memo gibi saçma salak , aptalca, enayi isimleri koyuyoruz.Neymis mübarek isimlermis.Arapca mübarek bir dil değildir, Araplara indiği için arapça gelmiştir., yoksa diğer kutsal addedilen kitaplar arapça değil ibranicedir.Bu Ahmet Yesevi, Mevlana , Yunus Emre gibi adamların Türk İslam sentezi denilen, tasavvuf denilen akla zarar hezeyanlariyla yoğrulmuş ne idugu belirsiz din anlayışı bizi bu hallere Su zamandaki hoca kılıklı, şeyh kılıklı , cuhela takımının ayakcılığını yapan milyonların, onlar şatafatlı yaşam sürerken kendisi zebil yaşayanların zavalliligi dayanilacak gibi değil.Diyaney işleri başkanı denilen en yüksek din kurumunun başındaki adamın iki kelime arapça bilmemesi zaten her şeyi açıklıyor.Ya neyse, dinden konuşuyoruz işin sonu hep politika denen bataklığa dönüşüyor.Lanet olsun, kesiyorum burada.
Berkecan Arapça olmuyo demi 😄😄😄

elliott

Alameda
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,574
1,265
113

Öyle dostum cilalı taş çağında yaşıyoruz

seco00ee

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
218
67
28
Türkçe Ve Arapça Ve Farsça Ve İngilizce bunlar yılalrca birbirinden etkilenmiş diller coğrafya gereği gayet normal böyle olması sen şekilciliğe bakma kardeşim sana tavsiyem zihniyete bak
Ben şekil yapmiyom yapiyom şekil oluyo diyosun

Saplangaç

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
220
45
28
Dilimiz zaten karma dil, fransızca+Farsça +Arapça+ İngilizce....bi cok etken var, ozellikle Arapça'nın üstüne gidilmesine ve gericiliğe dikkat cekmek istemis arkadas anladigim kadarıyla :)

GregoryH

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
120
29
28
Dilimiz zaten karma dil, fransızca+Farsça +Arapça+ İngilizce....bi cok etken var, ozellikle Arapça'nın üstüne gidilmesine ve gericiliğe dikkat cekmek istemis arkadas anladigim kadarıyla :)
Evet aynen, güzel ozetlemissin dost, teşekkürler :)

milagroan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,521
1,070
113

Hukuktaki terimler hep öyle. Yeni de değil. Akpliler portakalda vitaminken de böyleydi. Gelecek umudun yoksa, bugün de rezil durumdaysan, geçmişe tutunursun...
Bizimkiler de böyledir. Mesela tarihçilerimiz övünür, tarihte en çok devlet kuran Türklerdir fln diye. Ulan en çok yıkılan da biziz işte. Zaten akıl olsa bu kadar devlet kurma ihtiyacı olmazdı. Önüne gelen yıkılmış... Ama gel gör ki burdan da övüncek bir nokta bulmuşuz...

blackzero

Mutsuzluk pahasına gerçeklerle yaşayanlara selam
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,495
2,651
113

Arabistan gittikçe daha da özgürlükçü ve laik bir anlayışa bürünmeye çalışırken biz tam tersi istikamete gidiyoruz. Selman birçok reform yaptı Arabistan'da

Ülkeye uzun yıllar sonra ilk defa sinemayı getirtti.

Kadınlara ehliyet alma hakkı doğdu.

Artık kadınlar eşlerinin izni olmadan yurt dışına çıkabiliyorlar.

İlk kadın savcılar göreve başladı

Din polisinin yetkilerine sınırlamalar getirildi

Bu reformlara karşı olanları da tek tek hapse tıktırttı

Çünkü artık dışarıya açılmak istiyorlar ve cazibe merkezi olma niyetindeler. Bundan belki de 20 sene sonra dalga geçtiğimiz Araplar laik sisteme geçecek bize de şeriat gelecek. Dünya tersine dönüyor

liberte

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,902
2,260
113

Bunca yıllık hayatımda duymadığım kelimeler derken; hayat ve kelime sozcukleri arapcadir. Türkçe; arapça,Farsça ve ozturkce dillerinin bileşkesi. Askere gittim mi bilmiyorum. Her şey eski sözcüklerle anılmaya devam ediyordur. İctima, intikal, istihkam, intibak, muhabere. Bu toplumun kültürü bunlar. Önemli olan adil, özgür, medeni, barışçı bir toplumda yaşamak.

elliott

Alameda
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,574
1,265
113
Arabistan gittikçe daha da özgürlükçü ve laik bir anlayışa bürünmeye çalışırken biz tam tersi istikamete gidiyoruz. Selman birçok reform yaptı Arabistan'da

Ülkeye uzun yıllar sonra ilk defa sinemayı getirtti.

Kadınlara ehliyet alma hakkı doğdu.

Artık kadınlar eşlerinin izni olmadan yurt dışına çıkabiliyorlar.

İlk kadın savcılar göreve başladı

Din polisinin yetkilerine sınırlamalar getirildi

Bu reformalara karşı olanları da tek tek hapse tıktırttı

Bundan belki de 20 sene sonra dalga geçtiğimiz Araplar laik sisteme geçecek bize de şeriat gelecek. Dünya tersine dönüyor
Harbiden, bu gidişle dinazorlar bile medeni kalacak yanımızda.

milagroan

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,521
1,070
113
Bunca yıllık hayatımda duymadığım kelimeler derken; hayat ve kelime sozcukleri arapcadir. Türkçe; arapça,Farsça ve ozturkce dillerinin bileşkesi. Askere gittim mi bilmiyorum. Her şey eski sözcüklerle anılmaya devam ediyordur. İctima, intikal, istihkam, intibak, muhabere. Bu toplumun kültürü bunlar. Önemli olan adil, özgür, medeni, barışçı bir toplumda yaşamak.
Uzaydan benim eve 3 memeli kadınların gelme ihtimali, bu topraklarda adalet olma ihtimalinden yüksektir :) Mümkün değil.

Hatta gökten Hz. İsa indirseler olmaz o iş, tecrübesi yok derler, A Haber de sallarlar adama. 2 bin yıl önce yapamadı şimdi de yapamaz. 2 gizli tanık, cebine eroin koyar atarlar içeri... Ben Hz. İsa'nın 100 bin imza toplayıp aday olabilceğini de düşünmüyor. Belki CHPliler imza verir, Tayyip'in oyu bölünsün diye bu ak gezenler oy vermez adama 🙃 Din düşmanı der geçerler m. yerinde

Bu halkla adalet mümkün değil...

elliott

Alameda
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
2,574
1,265
113
Uzun süredir ölü olan "fezleke,karine vs.." tabirlerini geri gundeme getirmelerini gericilik belirtisi oldugunu dile getirmis arkadas sanirim