Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İşten Kovuldum Tazminat Vermiyorlar

yuseke

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,556
353
83
1 sene 4 aydır çalıştığım yerden mesai saatleri dışında çalışmadığım için kovuldum ( ekstra mesai ücreti yok ) şimdi istanbulda 5 parasız kaldık memlekete donucem ama tazminat vermiyorlar maaşa da daha var tazminatı alabilirmiyim ?

NFK19

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,279
1,577
113
Her ay belirli bir saat çalışma zorunluluğun var kaç saat bilmiyorum ama onu dolduruyorsan tazminatıni alırsın doldurmuyorsan maaşını alırsın çalıştığın kadar

TheMachine

Tanınmış üye
Aktif Üye
TC Onaylı
14,990
11,353
113
1 sene 4 aydır çalıştığım yerden mesai saatleri dışında çalışmadığım için kovuldum ( ekstra mesai ücreti yok ) şimdi istanbulda 5 parasız kaldık memlekete donucem ama tazminat vermiyorlar maaşa da daha var tazminatı alabilirmiyim ?
İçinden geçersin kardeşim

Metings1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
30,042
22,012
113
170 aramak ıcın kontorun mu yok buraya yazana kadar arayıpta bılgı alarak sıkayet olustursana ne adamlar var ya

mikail92srr

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
737
355
113
Kardeşim şikayet edip mahkeme ile filan uğraşma süreç çok uzun sürer. tavsiyem gidip bir arabulucu ile görüşmen en doğru ve en hizli çözüm olacaktır.

mustafakerim

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,442
787
113
Devamsizlıgın,tutanağın felan yoksa fazlasını bile alırsin. Arkadası tazminatsız kovmak için 40 tane takla attılar avukata verdi 2 katını almıştı 2019da. Ha biraz uzun sürer,hakkından azını teklif ederseler kabul etme.

NoEscapE

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,347
7,579
113
Avukata gidiyorsun hemen bak bakalım nasıl alıyor a…. Bile koysr

NoEscapE

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,347
7,579
113
Her ay belirli bir saat çalışma zorunluluğun var kaç saat bilmiyorum ama onu dolduruyorsan tazminatıni alırsın doldurmuyorsan maaşını alırsın çalıştığın kadar
Zorunlu mesai diye bişey yok haftalık çalışma saati herkese standarttır ben 4 gün çalışıyorum 12 saat haftalık 45 saat calısmak zorunlu sadece

vieira4

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
484
260
63
Kovma gerekçesi olarak ne söylediler, yani imzaladığın kağıtta ne yazıyordu? Eğer bahsettiğin şeyden ötürü ise 1.3 brüt maaş kıdem tazminatı, 1 brüt maaş da ihbar tazminatı hakkın var ve de alırsın.

fsned2003

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
780
246
43
Kesinlikle hiç bir evrak imzalama ve direk avukata git sana yol göstersin haklı gerekçesi olmadan kimse işten çıkaramaz çıkarırsa ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı ödemesi gerekli birde fazla çalıştırıp ücret ödemediğini ispatla ordan da kol gibi ceza yer ama dediğim gibi işi bilen avukat bulup o ne derse ona göre hareket et

yuseke

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,556
353
83
Kovma gerekçesi olarak ne söylediler, yani imzaladığın kağıtta ne yazıyordu? Eğer bahsettiğin şeyden ötürü ise 1.3 brüt maaş kıdem tazminatı, 1 brüt maaş da ihbar tazminatı hakkın var ve de alırsın.
[/QUOT
İstifa kağıdı verdiler bende imazalamadim

17alperen17200

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,195
399
83
Notere git ihtar çek , arabulucu ile görüş firmayı arayacak orta yol bulunmasını sağlaycak eğer şirket diretmez ise orada çözülür ama yok derse mahkeme süreci başlar 4 sene civarı sürer avukat cart curt parası falan uğraştığına değmez. 4 hafta ihbardan 1 maaş kıdemden de 1 maaş totalde 2 alacağın var.

halil889*

halilokko
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
21,375
7,329
113
mahkeme gitse nolcak 2 3 yıl en az sürüyo kazansa bile kim bilir kaç yıl alcam. muhteşem adaletimiz yargı . hep patrondan iisverenden yana

NoEscapE

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
12,347
7,579
113
mahkeme gitse nolcak 2 3 yıl en az sürüyo kazansa bile kim bilir kaç yıl alcam. muhteşem adaletimiz yargı . hep patrondan iisverenden yana
Dostum mahkemeler işçi konusunda patrondan yana olmaz bunu hiçbir zaman unutma patronlar en çok mahkemeden korkar iş oraya gitmez çoğu zaman

tatlar4646

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
407
124
43
Kardeş dün benimde cikisimi verdiler hiçbir sebeb gostermeden ben daha 15 gün olmuştu gireli çıkış verdiler ve paramida yatirmadilar çıkış veren kendileri madem çıkış veriyorsunuz paramida yatırın

suat676767

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,872
671
113
la git başka yere konuş sövecem şimdi yerimi bura

garcia

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,297
113
63
1 sene icin mahkemelerde ugrasmani tavsiye etmem. 1 senen mahkeme 2 de sahit zorunlu sonrasinda 2 senede istinaf cekilmez bir surec.