Beyler merhaba 7-8 aylık şivava yavrum vardı. 4 aylıkken ayağını kırmıştı oradan ameliyat oldu. Küçük ırk çok fazla havlar eder derler ya insan seven şivava büyüttüm diyordum ayak kırılmasından sonra artık kafasına göre insanlara havlamaya başladı. Pazar günü antalya da sahilde köpeği dolaştırırken başka küçük köpeklerle oynuyordu bi tane de belediyenin aşılayıp kısırlaştırdığı köpek vardı. 1 saat oynadılar sonra kalktık gittik. Geri eve dönerken baktım köpekler hala orada oyna son bi 10 dakika oynasın sonra alıp götüreyim dedim. O sırada sokak köpeğinin ağzının oraya gitti oynarken anlık bir olayla diğer köpek kafayı hırlayarak kaldırdı bizimki viyaklarak kaçmaya başladı. Gözü göz bebeğinden çıkmış durumdaydı ve yavaştan kanamaya başladı. Pazar günü diye hayvan hastanesine gittim direkt. (Eğer mecbur değilseniz hiç bir hayvan hastanesine gitmeyin). Damla filan verdiler damlayı sıktırmıyor gözüne ve ben de zorla tutuyorum ağlıyor çırpınıp kaçmaya çalışıyor. Benden soğuması nefret etmesi olur mu böyle zorladığım için? Girişte anlattığım ayak kırıldıktan sonra kafasına göre insanlara havlıyorken artık yaşadığı travmalar sonucu her insana havlamaya başladı bunu minumize ederek sosyalletirmenin yolunu biliyor musunuz? Son soru ise ; gözü alınmak zorunda kalan hayvana sahip olan var mı tecrübelerini anlatabilir mi?